Rosmariinimekine hapukas rabarber peesitab vaniljetäpilises keedukreemivannis, põhjaks krõbe küpsis- see kõik kokku maitseb jumalikult hästi! Ja näeb niii ilus välja! 🙂
Retsept ilmus ka ajakirjas Naisteleht.
Rabarberi-keedukreemikook
Prindi retseptKoostisosad
- Põhi:
- 325 g heledaid kaeraküpsiseid
- 160 g võid
- Keedukreem:
- 500 ml koort (10%)
- 3 muna
- 100 g suhkrut
- 80 g (3 kuhjaga spl) nisujahu
- 2 tl vaniljesuhkrut
- 2-3 spl brändit/konjakit
- Kate:
- 4-5 noort rabarberivart
- 50 g suhkrut
- peotäis värsket rosmariini
Juhised
Vooderda piklik (35x12 cm) lahtikäiva põhjaga koogivorm ( või ümmargune 22 cm läbimõõduga vorm) küpsetuspaberiga. Pane või sulama ning purusta küpsised. Sega sulavõi küpisepuru hulka.
Suru küpsisemass koogivormi põhja ja äärtele. Aseta vorm 20 minutiks külmkappi.
Keedukreemi valmistamiseks vahusta omavahel munad, suhkur ja jahu.
Vala piim potti ja kuumuta keemiseni.
Vala muna-suhkru-jahusegu kuuma piima hulka ja kuumuta keskmisel kuumusel pidevalt segades kuni segu pakseneb ja saad keedukreemi. Lase kreemil jahtuda 20 min ja lisa siis hulka vaniljesuhkur ja brändi.
Kui keedukreem on jahtunud, määri see ühtlase kihina küpsisepõhjale laiali ja hoia 2 tundi külmkapis.
Lõika rabarberivarred umbes 6 cm pikkuseks.
Vala potti umbes 500 ml vett. Lisa suhkur ja rosmariin. Lase siirupil 7-8 min keeda. Tõsta siirupi sisse rabarberitükid ja lase neil seal sees umbes 3-4 min keeda. Tõsta kergelt pehmeks läinud rabarberitükid majapidamispaberile kuivama.
Säti rabarberitükid koogile katteks.
PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡
Kommentaare pole