Koogid

Rabarberi-keedukreemikook

Rosmariinimekine hapukas rabarber peesitab vaniljetäpilises keedukreemivannis, põhjaks krõbe küpsis- see kõik kokku maitseb jumalikult hästi! Ja näeb niii ilus välja! 🙂

Retsept ilmus ka ajakirjas Naisteleht.

Rabarberi-keedukreemikook

Prindi retsept
By Portsjonit: 8-10 Valmistusaeg: 1,5 + 2 tundi

Koostisosad

  • Põhi:
  • 325 g heledaid kaeraküpsiseid
  • 160 g võid
  • Keedukreem:
  • 500 ml koort (10%)
  • 3 muna
  • 100 g suhkrut
  • 80 g (3 kuhjaga spl) nisujahu
  • 2 tl vaniljesuhkrut
  • 2-3 spl brändit/konjakit
  • Kate:
  • 4-5 noort rabarberivart
  • 50 g suhkrut
  • peotäis värsket rosmariini

Juhised

1

Vooderda piklik (35x12 cm) lahtikäiva põhjaga koogivorm ( või ümmargune 22 cm läbimõõduga vorm) küpsetuspaberiga. Pane või sulama ning purusta küpsised. Sega sulavõi küpisepuru hulka.

2

Suru küpsisemass koogivormi põhja ja äärtele. Aseta vorm 20 minutiks külmkappi.

3

Keedukreemi valmistamiseks vahusta omavahel munad, suhkur ja jahu.

4

Vala piim potti ja kuumuta keemiseni.

5

Vala muna-suhkru-jahusegu kuuma piima hulka ja kuumuta keskmisel kuumusel pidevalt segades kuni segu pakseneb ja saad keedukreemi. Lase kreemil jahtuda 20 min ja lisa siis hulka vaniljesuhkur ja brändi.

6

Kui keedukreem on jahtunud, määri see ühtlase kihina küpsisepõhjale laiali ja hoia 2 tundi külmkapis.

7

Lõika rabarberivarred umbes 6 cm pikkuseks.

8

Vala potti umbes 500 ml vett. Lisa suhkur ja rosmariin. Lase siirupil 7-8 min keeda. Tõsta siirupi sisse rabarberitükid ja lase neil seal sees umbes 3-4 min keeda. Tõsta kergelt pehmeks läinud rabarberitükid majapidamispaberile kuivama.

9

Säti rabarberitükid koogile katteks.

PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri