Koogid/ Toorkoogid ja vegan maiustused

Snickersi kook (vegan)

Magusa ja soolase kooslus kookides on mulle alati meeldinud ja maapähklivõi kuulub mu menüüsse suht iga päev. Seega, mu väga austatud Snickersi kook, olen sinu megasuuuur fänn ja mulle tundus, et seda fännasid mõmisedes ka teised, kes proovida said. 🙂

Seesama kook oli ühtlasi ka meie magusaks modelliks eelmisel laupäeval Kalamaja Kogukonnaköögis toimunud toidufotograafia töötoas.

Snickersi kook

Prindi retsept
By Portsjonit: 16 Valmistusaeg: 1 tund + 3-4 tundi külmas

Koostisosad

  • Põhi:
  • 100 g kaerahelbeid
  • 100 g röstitud ja soolatud maapähkleid
  • 100 g kuivatatud datleid
  • 2 spl kookosõli
  • Karamellikiht:
  • 400 g kuivatatud datleid
  • 150 ml vett
  • 0,5 tl meresoola
  • Kreemikiht:
  • 250 g india pähkleid
  • 170 g maapähklivõid
  • 70 g mandleid
  • 170 ml kookospiima
  • 70 ml agaavisiirupit
  • 1 tl vaniljepastat
  • 20 g kookosõli
  • Šokolaadikate:
  • 200 g tumedat šokolaadi
  • 3 spl kookosõli
  • 50 g röstitud ja soolatud maapähkleid

Juhised

1

Pane vähemalt 2-3 tundi enne koogi tegemist india pähklid (need, mis pärast kreemi sisse lähevad) sooja vette likku, et need saaksid pehmemeks minna.

2

Ka datlid võiksid 30 minutit enne likku panna.

3

Töötle köögikombainis kaerahelbed, maapähklid, datlid ja kookosõli ühtlaseks kleepjaks massiks.

4

Segu peaks tulema sellise tekstuuriga, et saad selle koogivormi põhja suruda, vajadusel lisa veel ńatuke kookosõli.

5

Vooderda 26 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ja kata ka vormi ääred paberiribaga.

6

Suru saadud segu vormi põhja ja aseta vorm täidise valmistamise ajaks külma.

7

Karamellikihi tegemiseks püreesta blenderis leotatud ja nõrutatud datlid vee ja meresoolaga kreemjaks.

8

Määri daltikreem põhjale ja aseta vorm jälle külma.

9

India pähkli kreemi jaoks tõsta blenderisse leotatud ja nõrutatud india pähklid, maapähklivõi, mandlid kookospiim, siirup ja vanilje. Töötle kõik kreemjaks massiks.

10

Määri kreem datlikaramellikihile ja hoia nüüd kooki vähemalt 3 tundi külmkapis.

11

Lõpuks valmista šokolaadikate. Selleks haki tume šokolaadi väikesteks tükkideks ja tõsta koos kookosõliga väikesesse potti.

12

Sulata madalal kuumusel pidevalt segades kuni on sulanud.

13

Vala šokolaadisegu koogile katteks ja puista peale maapähkleid.

PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta hashtagiga #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

Sulle võivad veel meeldida

2 kommentaari

  • Reply
    Gerli
    august 23, 2020 at 9:05 p.l.

    Mulle väga meeldivad toorkoogid, kuid sama ei saa öelda mu sõprade ega elukaaslase kohta 😀 See aga oli esimene kook, mida isegi nemad nautisid! Mõni ei saanud isegi aru, et see toorkook on. Tänud super retsepti eest!

    • Reply
      admin
      august 24, 2020 at 11:07 e.l.

      Nii tore, et sõbrad ka kiitsid! Kusjuures see mul endal ka vegankookidest suur lemmik. :))

    Kommenteeri