Koogid

Bambu beseetort

Homme on taas üks tähtis päev- Eesti taasiseseisvumispäev! Päev, mil võiksime veelgi rohkem olla tänulikud ja uhked oma armsa kodumaa üle. Et seda veidi erilisemalt tähistada, valmistasin selleks puhuks imemaitsva õhulise beseetordi, mille üks salakomponentidest on Bambu viljakohv*. Magus besee ja viljakohvi kergelt mõrkjas mekk loovad siin retseptis mõnusa tasakaalu.

Ilusa värvikombinatsiooni eest tordil hoolitsevad mesised aprikoosid, mahlased põldmarjad ja mustikad.

Magusat ja meeleolukat pidupäeva meile!

*Bambu on orgaanilistest koostisosadest koosnev viljakohv, mis on eelkõige mõeldud maitsva kuuma joogi valmistamiseks, kuid on suurepärane lisand ka erinevatele magustoitudele ja kookidele.

Retsept valmis koostöös A.Vogeliga.

Bambu beseetort

Prindi retsept
By Portsjonit: 10-12

Koostisosad

  • 6 munavalget
  • 275 g valget suhkrut
  • 1 tl valge veini äädikat
  • 1 sl maisitärklist
  • Kate:
  • 6-7 küpset aprikoosi
  • 1 sl mett
  • 300 ml vahukoort
  • 200 g kodujuustu
  • 1 sl vanillisuhkrut
  • 1 sl + 1 sl Bambu viljakohvi
  • põldmarju ja mustikaid

Juhised

1

Keera ahi 160 kraadi peale soojenema. Kasuta pöördõhku.

2

Tõsta toasoojad munavalged puhtasse vahustamisnõusse. Vahusta kergete vahutippude tekkimiseni.

3

Hakka järk-järgult lisama suhkrut. Vahusta veel kuni saad tugeva vahu. Lõpuks lisa äädikas ja tärklis ja vahusta veelkord läbi.

4

Piisavalt tugeva vahu kontrollimiseks võid teha testi- tõsta vahuga kauss tagurpidi peakohale, kui midagi pähe ei kuku, on vaht piisavalt tugev.

5

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Tõsta beseevaht plaadile ja silu ümmarguseks umbes 26 cm läbimõõduga ringiks. Vormi beseeringi keskele lusikaga kerge auk. Nii on sinna keskele hiljem lihtsam täidist lisada.

6

Tõsta plaat ahju ja keera kuumus koheselt 110 kraadi peale. Küpseta beseetordi põhja umbes 1 tund ja 40 min. Seejärel keera kuumus kinni ja lase beseeplaadil praokil ahjuuksega ahjus umbes 1 tund jahtuda.

7

Vahepeal eemalda aprikoosidelt kivid ja lõika neljaks. Tõsta pannile, lisa paar sl vett ja 1 sl mett. Kuumuta ja lase aprikoosidel mõnusalt pehmeks minna. Lase jahtuda.

8

Kreemi valmistamiseks vahusta koor koos vanillisuhkruga kohevaks. Lisa kodujuust ja 1 sl Bambu viljakohvi. Sega kõik läbi.

9

Tõsta nüüd beseepõhi serveerimisalusele.

10

Beseepõhja keskele tõsta kõigepealt kreem ja sinna peale jahtunud aprikoosisegu.

11

Kaunista mustikate ja põldmarjadega ning raputa peale veel veidi Bambu viljakohvi.

PS! Kui sa proovid seda retsepti, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri