Koogid

Kihiline šokolaadikook vaarikate ja karamelliga

Kui kohtuvad šokolaad, vaarikad ja karamell, siis see kõik on justkui unes..

Uskumatult maitsev kihiline šokolaadikook, mille vahel peitub kaks hõrku kreemi- üks vaarikatega ja teine karamellise keedetud kondenspiimaga. Vaarika väike hapukus tasakaalustab karamelli magusust ja see kõik mahlase šokolaadikoogi vahel sulab suus …



Vaja läheb:

Šokolaadikook:

6 väikest muna
150 g tumedat šokolaadi (70%)
150 g võid
170 g suhkrut
150 g nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat

Kreem:

200 g maitsestamata toorjuustu
300 g vahukoort
50 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
150 g vaarikaid+ 100 g kaunistamiseks
80 g JAANI keedetud kondenspiima

Niisutamiseks:

u 1 dl kohvi
(või 2spl konjakit+ 4spl vett)

Karamellikaste:

80 g JAANI keedetud kondenspiima
30 g vahukoort

Sulata vesivannis ühes potis šokolaad ja või. Sega aegajalt ja tõsta jahtuma, kui šokolaad on ühtlaselt sulanud. Lisa šokolaadisegu sisse ka suhkur ja jäta u 15 minutiks jahtuma. Eralda munakollased -valgetest, Munakollased sega kohe šokolaadisegu sisse. Munavalged vahusta eraldi kausis tugevaks vahuks. Lisa pool munavalgevahust õrnalt taigna sisse. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sooda. Sõelu jahusegu taigna sisse ja sega ettevaatlikult alt-üles tõstes. Nüüd lisa teine pool munavalgevahust ja sega samuti ettevaatlikult taigna hulka. Vala nüüd kogu koogitaigen lahtikäivasse küpsetuspaberiga vooderdatud vormi (21cm) ja küpseta 170 kraadises ahjus u 30 minutit kuni kook on mõnusalt kerkinud ja keskele pistetud puutikk jääb enam-vähem kuivaks.

Jahuta šokolaadikook täielikult.

Kreemi valmistamiseks vahusta toorjuust, koor, suhkur ja vanillisuhkur ühtlaseks paksuks kreemiks. Tõsta 1/3 kreemist eraldi kaussi ja lisa püreestatud vaarikad. Ülejäänud kreemi sisse sega 80 g keedetud kondenspiima.

Karamellikastme jaoks kuumuta koor ja keedetud kondenspiim väikese poti sees kuni segu muutub ühtlaseks kastmeks.

Lõika šokolaadikook kolmeks võrdseks kettaks.
Tõsta nüüd üks šokolaadikoogi ketas koogialusele, niisuta natuke kohviga ja määri peale vaarikatega kreemi. Aseta peale järgmine  šokolaadikoogikiht, niisuta ja seejärel määri peale keedetud kondenspiimaga kreemi. Tõsta peale viimane koogikiht ning määri peale ülejäänud kreem. Säti peale vaarikad ja nirista kook üle karamellikastmega.

Kui kannatad, lase mõned tunnid külmkapis maitsestuda, kui ei, hakka kohe sööma! Üleöö seistuna maitseb muidugi veel paremini!

PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

16 kommentaari

  • Reply
    Anonymous
    november 4, 2014 at 9:11 e.l.

    Tere,

    Suur aitäh ahvatleva retsepti eest, just seda ma oma sünnipäevaks nädalavahetusel teen 🙂
    Aga kas sedasaab kümutatud vaarikatega ka teha? Sulatada ja siis püreestada? Või külmununa tervetena kreemi sisse panna või põhjale laduda enne kreemi pealepanekut? Ma kardan alati, et neil hakkab mingi käärimisprotsess kohe peale sulamist pihta, kuigi tegelt ei tohiks ju..?
    Ja ikka eelmisel õhtul valmis teha, eks?

    • Reply
      Merilin Siimpoeg
      november 4, 2014 at 2:53 p.l.

      Tere!
      Saab ikka, mina tegin ka külmutatud vaarikatega. Kreemi sisse pandud vaarikad sulatasin enne ja siis püreestasin. Koogi peale läinud vaarikaid enne ei sulatanudki, sest need sulavad juba koogi peal olles ka väga kiiresti. Otse sügavkülmast terveid marju ei soovita ma kreemi sisse panna, sest kui vaarikad siis hiljem sulama hakkavad, võib kreem liiga vedeleks minna. Seda ei ole vaja karta, et need kohe käärima hakkavad- vaarikad maitsevad koogi peal ja kreemi sees veel mitu päeva hästi, kui kooki üldse jätkubki mitmeks päevaks! Tasuks jah eelmisel õhtul valmis teha, siis imbuvad kihid paremini läbi ja kook saab maitsestuda. 🙂

    • Reply
      Anonymous
      november 5, 2014 at 11:19 e.l.

      Tere jälle!

      Selge, suur aitäh nõuannete eest, reede õhtu on mul sisustatud 🙂

  • Reply
    Gätri
    november 8, 2014 at 2:45 p.l.

    Super kook, väga maitsev. Teen juba 3ndat korda 🙂 Lisades mandlilaaste jääb veelgi parem.

    • Reply
      Merilin Siimpoeg
      november 8, 2014 at 8:55 p.l.

      Oi kui tore, et maitseb 🙂 ja pean siis ka mandlilaastudega varianti proovima!

  • Reply
    Anonymous
    märts 21, 2017 at 10:18 e.l.

    Kas suhkru võiks näiteks välja jätta shokolaadi koogi osast? Tean, et tume shoks ei ole küll magus, aga siiski.. Tundub, et kogu kook tuleks lõppudelõpuks jube magus, kui arvestada veel kondenspiima kogust. Mis arvate?

    • Reply
      Merilin Siimpoeg
      märts 23, 2017 at 2:17 p.l.

      Hei! Soovitan siiski koogi sees ka suhkrut kasutada, et tuleks õhulisem ja pehmem tulemus. Võid seda kogust nt 120 g peale vähendada.

    • Reply
      A
      detsember 4, 2019 at 6:48 e.l.

      Tere! Kui on soov teha kooki 24 cm läbimõõduga vormis, siis millised oleks koostisosadr kogused?

      • Reply
        admin
        detsember 4, 2019 at 11:08 e.l.

        Hei! Ma usun, et kui näiteks 1,15-ga korrutaksid kõik koostisosad, siis peaks piisama 🙂

  • Reply
    Anonymous
    märts 21, 2017 at 10:20 e.l.

    Kas kondenspiim on jaani karamelli kondenspiim v jaani tavaline?

  • Reply
    Laura
    mai 25, 2017 at 4:13 p.l.

    Tere!
    Aitäh retsepti eest! See tort oli väga maitsev, mahlane, magus ja täpselt paras tassikese kohvi kõrvale kaunil emadepäeval.
    Tegin tordi eelmisel õhtul valmis, vaarikate asemel kasutasin kirsse. Põhjad immutasin samuti kirsimahlaga. Tulemus jäi suurepärane! Järgmisel korral proovin vaarikatega:)

  • Reply
    Anonymous
    juuni 8, 2017 at 2:00 p.l.

    Kas nisujahu asemel võiksin kasutada täisteranisujahu? Olen kuulnud, et peaks vist sobima, aga kogust tuleks natukene vähendada..

    • Reply
      Merilin Siimpoeg
      juuni 11, 2017 at 1:56 p.l.

      Tere! Ma antud koogi puhul ei soovita täisterajahu kasutada, sest siis ei taha biskviit väga hästi kerkida 🙂

  • Reply
    Anonymous
    juuni 12, 2017 at 8:27 p.l.

    Tegin esimest korda, kasutasin täisteranisujahu ning 50% shokolaadi tainas (ei lisanud suhkrut). Ei tea kas asi oli jahus v millest, aga koogi ääred jäid madalamad ja keskelt kõrgem + keskelt jäi kook natukene märg-tainane-vedel. Samuti oli kreemi liialt. Kreemi panin liiga palju vahele.. koogi lõigud libisesid kreemilt.

    Maitse oli super ning läheb kindlasti kordamisele! Aitäh ��

  • Kommenteeri