Keeksid, muffinid ja küpsetised/ Koogid

Õunagalett Brie juustu ja meega

Täna algab ametlikult sügis ja ma ei tea ühtegi põhjust, miks seda ei peaks ühe mesise õunapirukaga tähistama. 🙂

Mõnusalt krõbedaks küpsenud tainas ja sulanud Brie juustu kooslus hapu õuna ning magusa meega on midagi hästi erilist, mida sa tahad proovida!

PS! Selles postituses näed ka isuäratavaid kaadreid, mis on mu armsa sõbranna, andeka fotograafi Lisetti tehtud.

Soovin sulle magusat ja ilus-pehmet sügist!

Õunagalett Brie juustu ja meega

Prindi retsept
By Portsjonit: 6-8 Valmistusaeg: 1 tund Küpsetusaeg: 35-40 min

Koostisosad

  • Põhi:
  • 180 g nisujahu
  • 110 g võid
  • 3 sl suhkrut
  • 0,5 tl soola
  • 2 sl vett
  • Täidis:
  • 3-4 õuna
  • 120 g Brie juustu
  • 2 sl mett
  • 2 tl kaneeli
  • Määrimiseks:
  • 1 muna

Juhised

1

Sega omavahel jahu, sool ja suhkur. Lisa külmad võitükid ja vesi. Sega kiirelt kõik ühtlaseks tainaks ja mätsi toidukile sisse. Hoia 30 min külmkapis.

2

Puista lauale veidi jahu ja rulli tainas lahti, umbes 30 cm läbimõõduga kettaks. Jälgi, et taina all piisavalt jahu oleks ja laua külge kinni ei jääks.

3

Nüüd viiluta juust ja säti juustuviilud tainale nii, et lahtirullitud taina äärtest u 5 cm jääks katmata. Juustuviiludele säti peale õhukesed õunaviilud.

4

Nirista peale ohtralt mett ja puista peale mõnuga kaneeli.

5

Tõsta täidisega katmata jäänud tainaosa täidise peale kokku. Määri galetti ääred lahti löödud munaga.

6

Küpseta 180 kraadises ahjus 30-40 min kuni galett on kuldne ja krõbe. Mett võib küpsemise ajal päris palju välja "muliseda", aga sellest pole midagi, saad selle pärast galettile peale panna või niisama ära süüa.

Foto: Lisett Kruusimäe
Foto: Lisett Kruusimäe
Foto: Lisett Kruusimäe

PS! Kui sa teed seda galetti, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri