Keeksid, muffinid ja küpsetised/ Soolane

Kukeseene-merevaigupirukas

Kuldsed sügisilmad ju lausa kutsuvad loodust nautima.. ehk mine metsa seenele ja küpseta üks mõnus kukeseene-merevaigupirukas!

Kas teadsid, et eestlaste poolt armastatud Merevaik sulajuust peab sel aastal oma 55. sünnipäeva! Väärika vanuse tähistamiseks on nüüd välja tulnud ka Merevaik Premium, mis on valminud Andre Farmi käsitööjuustudest ning on eriliselt tummine ja mõnus. See sobib ühtmoodi hästi nii pirukatesse, võikudele kui ka salatitesse. Minule igal juhul meeldib see Premium variant rohkem kui tavaline 🙂

Valmistasingi sellega ühe sügisese seene-juustupiruka, mida sõpradega koos nädalavahetusel nautisime.

Retsept valmis koostöös Terega.

Kukeseene-merevaigupirukas

Prindi retsept
By Portsjonit: 10-12 Valmistusaeg: 1,5 tundi

Koostisosad

  • Põhi:
  • 180 g nisujahu
  • 120 g Tere võid
  • 1 tl soola
  • 1 munakollane
  • 2 sl vett
  • Täidis:
  • 500 g kukeseeni
  • 2 keskmist sibulat
  • 1 suurem paprika
  • 1 purk punaseid konservube (netokaal 310 g)
  • 40 g Tere võid
  • 200 g Tere Merevaik Premium sulajuustu
  • 200 ml Tere koort (10 %)
  • 4 muna
  • 1 tl soola
  • 0,5 tl sidrunipipart või tavalist musta pipart
  • 3 tl kuivatatud ürte või peotäis värskeid ürte
  • Serveerimiseks:
  • värskeid ürte

Juhised

1

Sega omavahel jahu ja sool. Lisa külmad võitükid, munakollane ja vesi. Sõtku kõik ühtlaseks tainaks ja vormi palliks. Kata tainapall toidukilega ja tõsta 30 minutiks külmkappi.

2

Vahepeal valmista täidis. Selle jaoks haki sibul ja paprika. Haki ka suuremad seened väiksemateks tükkideks. Sulata pannil või. Lisa sibul, seened, paprika ja sool. Prae keskmisel kuumusel kuni sibul on klaasjaks muutunud. Lisa nüüd ka oad ja prae veel mõned minutid. Maitsesta ürtide ja pipraga. Jäta segu jahtuma.

3

Suru tainas võiga määritud pirukavormi (28-30 cm läbimõõduga) põhja ja äärtesse. Toesta tainas fooliumiga ja eelküpseta 200 kraadises ahjus 8 minutit.

4

Kata pirukapõhi täidiseseguga. Sega kokku munad, toasoe Merevaik sulajuust ja koor. Vala munasegu täidisele katteks ja küpseta pirukat 180-190 kraadises ahjus 35-40 minutit kuni pirukakate on hüübinud ja pealt kuldne.

PS! Kui sa teed seda pirukat, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri