Koogid

Õunakook martsipani ja sidruniga

Seda kooki tegime koos Ragnega ka augusti keskel Instagram live’s ja saad seda meie Instagrami kontodelt järele vaadata. Mõlema retsept natuke omamoodi, aga ikkagi väga sarnane. Soovitan seda kooki just lihtsamate, koduste kookide austajatele, sest seda see just ongi- pehme, mõnus sügiskook koduaia õuntega. Vürtsitatud hapu sidruni, magusa martsipani ja koheva beseekattega 🙂

Koogi eripära seisneb selles, et siia pole lisatud rasvainet. Õunu on lihtsalt nii palju, et sellest piisab, et kook mahlane ja pehme tuleks.

Õunakook martsipani ja sidruniga

Prindi retsept
By Portsjonit: 8-10

Koostisosad

  • 500 g õunatükke (kooritud & puhastatud)
  • 3 dl nisujahu
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2 munakollast
  • 1 muna
  • 100 g Kreeka jogurtit
  • 1 tl kaneeli
  • 0,5 tl soola
  • 200 g martsipani
  • 1 sidrun
  • Kate:
  • 0,5 dl suhkrut
  • 2 munavalget

Juhised

1

Sega omavahel jahu, sool, kaneel, küpsetuspulber ja suhkur.

2

Suuremas kausis klopi lahti munad, lisa jogurt ja õunad. Lisa riivitud sidrunikoor, hakitud martsipani ja poole sidruni mahl. Sega hulka jahusegu.

3

Tõsta koogitainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi (24 cm) ja silu pealt ühtlaseks.

4

Küpseta 40 min 180 kraadises ahjus. Koogi küpsemise vahepeal vahusta munavalged suhkruga vahtu. Tõsta kook ahjust välja ja määri munavaht koogile katteks. Küpseta kooki veel 170 kraadises ahjus 15 minutit. Tõsta ahjust välja ja lase 30 min jahtuda enne kui vormist välja võtad.

5

Raputa peale tuhksuhkrut ja naudi!

PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri