Koogid

Vaarika-beseetort

Mmmm!! Vaarikad, besee ja valge šokolaad– on vist üsna raske leida veel paremat maitsekooslust.
Õhuline, kerge ja kreemine, päris magus ja samas hapu. Tahaks nagu ühte lõiku pikemalt nautida, aga kuidagi ei saa, sest kogu aeg isutab järgmise ampsu järele. Ja nii ootamatult ongi taldrik tühi, ise veel kreemist roosa ja beseest purune…

Retsepti idee pärineb raamatust “Nadja koogid 2”. Muutsin mõningaid koostisosi ja kohandasin selle enda jaoks veelgi paremaks.

Vaja läheb:


Beseepõhjad:

10 muna
500 g suhkrut
2 spl tärklist
1 spl vanillisuhkrut
200 g mandlilaaste

Kreem:

400 g toorjuustu
200 g vahukoor
300 g vaarikaid +20 g suhkrut
2 tl želatiini (triiki)
50 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

Peale:

300 g vaarikaid
75 g valget šokolaadi+ 30 g vahukoort

Kõigepealt valmista kolm beseepõhja. Selle jaoks vahusta munavalged suures kausis kergete vahupilvede tekkimiseni. Vahusta edasi ja lisa järk-järgult suhkur. Vahusta kuni on tugev vaht. Puista sisse tärklis ja mandlilaastud. Sega õrnalt kõik ühtlaseks. Kata ahjuplaadid küpsetuspaberiga ja jaota munavalgemass kolmele plaadile. Aja spaatliga laiali ja tee umbes 24 cm ühtlase paksusega ringid. Küpseta 170 kraadi juures 20 minutit.

Kreemi jaoks püreesta vaarikad koos 20 g suhkruga. Vahusta toorjuust, vahukoor, suhkur ja vanillisuhkur. Lisa vaarikapüree ja sega läbi. Paisuta želatiin külmas vees ja sulata kuumaveevannis. Jahuta veidi želatiinisegu ja vala siis pidevalt segades teiste ainete hulka. Sega kõik korralikult läbi.

Tõsta üks beseepõhi (see, mis tundub kõige suurem) tordialusele. Määri peale 1/3 vaarikakreemist. Tee samamoodi ka kahe järgmise beseepõhjaga. Kuumuta 30 g vahukoort väikeses potis keemiseni, tõsta siis eemale ja lisa hakitud valge šokolaad. Sega kuni šokolaad on sulanud.
Aseta tordi peale vaarikad ja nirista peale valge šokolaad. Lase tordil mõned tunnid külmkapis maitsestuda ja naudi!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri