Keeksid, muffinid ja küpsetised/ Koogid

Keedukreemiga rabarberikook

See keedukreemiga rabarberikook võib tunduda keerulisem teha, kui see tegelikult on. Küll aga on see üks parimaid rabarberikooke, mida ma kunagi söönud olen. Ausõna! Eriti meeldib mulle see hetk, kui saab järgmisel hommikul külmkapist tüki sedasama külma kooki võtta ja siis koos kuuma kohviga nautida.

Kreemjas, paraja hapu ja magusa tasakaaluga kook, mille jaoks pole tarvis suvel kuuma ahju ees olla, sest see valmib täiesti küpsetamata. Kook koosneb kaeraküpsisekihtidest, keedukreemist ja rabarberisegust. Proovi ja Sa ei kahetse!

PS! Sedasama kooki valmistasime koos Ragnega (www.kokkama.ee) ka eelmisel nädalal Instagram live’s. Võib-olla juba nägid? Seda saad järgi vaadata siit.

Keedukreemiga rabarberikook

Prindi retsept
Portsjonit: 8-10 Valmistusaeg: 45 min

Koostisosad

  • 150 + 250 g kaeraküpsiseid
  • 75 g võid
  • 600 ml koort (10%)
  • 75 + 40 g suhkrut
  • 3 muna
  • 55 g nisujahu
  • 500 g rabarberit
  • 1 tl kaneeli
  • vanillisuhkrut/vanillipastat

Juhised

1

Purusta küpsised. Sega 150 g küpsisepuru sulatatud võiga ja laota segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva vormi (20cm) põhjale. Tõsta vorm täidise valmistamise ajaks külmkappi.

2

Keedukreemi valmistamiseks kuumuta koor keemiseni. Klopi 75g suhkrut munadega vahule, lisa segades nisujahu. Keera koore all tuli madalaks. Nirista segu kuuma koore hulka, samal ajal pidevalt kooresegu vispeldades. Kuumuta kuni segu on paksenenud. Kreem peaks olema hapukoorest veidi paksema tekstuuriga. Arvesta, et see pakseneb veel ka jahtudes. Lõpuks maitsesta vanillisuhkruga. Lase täielikult jahtuda.

3

Koori ja tükelda rabarber ning tõsta need pannile. Lisa kaneel, 40 g suhkrut ja sorts vett. Kuumuta segu u 10 min rabarberitükkide pehmenemiseni, sega juurde pisut vanillisuhkrut. Lase täielikult jahtuda.

4

Nüüd hakka kooki kokku panema. Laota küpsisepõhjale kolmandik keedukreemi, seejärel rabarberisegu ning kata küpsisepuruga. Korda tegevust veel 2 korda. Lase koogil külmkapis taheneda ööpäev.

PS! Kui sa proovid seda retsepti, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri