Koogid

Tite varbad!

 

 

Tite varba pidu ehk lugu sellest, kuidas ma katsikutorti tegin.
See on tort imearmsale pisikesele printsessile Emma-Norale, kes küll ise veel seda süüa ei saa, kuid küll ta kunagi piltide pealt näeb, millest ta seekord ilma jäi..
Mahlase punase peedibiskviidi vahele määrisin mõnusat mascarponekreemi ja maasikatoormoosi. Koogi katsin martsipani ja muu ninnunännuga, mis ühel õigel katsikutordil võiks olla 🙂

Peedibiskviit:

3 muna
150 g suhkrut
100 g võid
250 g keedetud peeti
300 g nisujahu
pisut soola
1 tl küpsetuspulbrit

Kreem:

350 g Mascarpone kreemjuustu
400 g vahukoort
85 g suhkrut
2 spl sidrunimahla
2 tl vanillisuhkrut
4 želatiinilehte

Maasikamoos:

170 g maasikaid
2 spl suhkrut


Katteks:

u 500g martsipani+ kujukeste tegemiseks

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval vahustades munad. Püreesta keedetud peet ja lisa ka peedipüree või-munavahu hulka. Sega omavahel jahu, sool ja küpsetuspulber. Sõelu kuivained teiste ainete hulka ja sega kõik ühtlaseks massiks. Vooderda lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ja vala tainas vormi. Küpseta 170 kraadises ahjus 35-40 minutit. Jahuta biskviit ja lõika siis kolmeks.
Püreesta maasikad koos suhkruga.
Vahusta Mascarpone, vahukoor, vanillisuhkur ja suhkur paksu vahu tekkimiseni. Lisa sidrunimahl. Paisuta želatiinilehed külmas vees. Pigista lehtedest vesi välja ja sulata väheses kuumas vees. Vala želatiinisegu kreemi sisse samal ajal pidevalt vahustades. Sega veel kõik korralikult läbi.
Tõsta esimene biskviidikiht lahtikäiva koogivormi põhja. Määri sellele osa kreemist. Aseta peale teine kiht biskviiti ja sellele määri laiali maasikamoos. Kolmanda biskviidikihi peale määri jälle mascarponekreemi. Jäta natuke kreemi alles, et saaksid hiljem kooki viimistleda ja ka servad üle kreemitada. Hoia kooki 4-5 tundi, veel parem üleöö külmkapis. Eemalda tort vormist ja viimistle nüüd kreemiga, et tordi pealispind jääks martsipanikatte alla enam-vähem sirge ja ka ääred.
Rulli martsipan kahe küpsetuspaberi vahel suureks ümmarguseks kettaks ja kata tort martsipaniga. Vormi meelepärased kujundid ja kaunista tort nii ilusaks, kui soovid!


Vasakul on tort vahetult peale vormist välja võtmist ja üleöö külmas seismist. Paremal on tort juba martsipanist “vaiba” all.

 

Vasakul on roosaks värvitud martsipanist välja vormitud erisuurused südamed. Paremal roosast martsipanist kujundatud papukesed.

 

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri