Juhheii! Mul on täna sünnipäev! Ja mul on väga hea meel, et saan selle puhul jagada siin sinuga seda praegusesse aastaaega vägagi sobilikku kuldset kõrvitsakeeksi soolakaramellikastmega.
Vürtsikas, magus, pehme, sügisene. Ilusat oktoobrikuud!
Kõrvitsakeeks soolakaramelliga
Prindi retseptKoostisosad
- 3 muna
- 160 g võid
- 150 g suhkrut
- 150 g kõrvitsapüreed
- 100 g mandlijahu
- 100 g kaerajahu
- 75 g nisujahu
- 1,5 tl kaneeli
- 1 tl kardemoni
- 1,5 tl küpsetuspulbrit
- 0,5 tl jahvatatud musta pipart
- 0,5 tl soola
- 50 g hakitud mandleid
- Katteks:
- 1/2 topsi (u 100 g) karamellikondenspiima
- 0,5 dl piima/koort
- 1 tl meresoola
- peotäis hakitud mandleid
Juhised
Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa vahustamist jätkates munad.
Nüüd sega hulka ka kõrvitsapüree.
Sega omavahel kõik jahud, küpsetuspulber, sool ja vürtsid.
Lisa jahusegu ja mandlitükid teiste ainete hulka ja sega kõik ühtlaseks.
Vala keeksitainas võiga määritud keeksivormi ja koputa vormi paar korda vastu lauda, et tainas ühtlaselt valguks.
Küpseta keeksi 175 kraadises ahjus u 45-50 min. Kui keeks kipub pealt liiga pruunikaks minema, siis alanda temperatuuri ja küpseta natuke kauem.
Lase keeksil peale ahjust välja tõstmist jahtuda ja kummuta siis välja.
Soolakaramellikastme jaoks kuumuta ja sega karamellikondenspiima koos piima/koorega väikeses potis kuni see on ühtlase konsistentsiga.
Vala karamellikaste keeksile katteks ja puista peale mandlitükid.
PS! Kui sa teed seda keeksi, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡
2 kommentaari
Mari
november 15, 2023 at 5:01 p.l.Kui tahta mandli- ja kaerahahu asendada speltanisujahuga, siis kuidas koguseid teisendada? 1:1?
admin
november 15, 2023 at 8:29 p.l.Jaa, siin võid asendada 1:1 🙂
Tervitades
Merilin