Magus suutäis mahlase rabarberikeeksi näol koos pehme ja isuäratava karamellivahuga teeb ühe pärastlõunase puhkepausi eriti nauditavaks..
Mina pistsin keeksi sisse röstitud India pähkleid ja ingverit, kuid need komponendid võid vabalt ka mõne muu pähkli või vürtsi vastu välja vahetada. Muidugi saad need ka hoopis ära jätta.
Hapukas rabarberikeeks magusa karamellivahu all maitseb oivaliselt! Ausõna!
Vaja läheb:
125 g täisteranisujahu
125 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
1 tl jahvatatud ingverit
3 muna
150 g toorsuhkrut
150 g võid
50 g India pähkleid
1/4 tl soola
350 g rabarberit
Karamellivaht:
190 g Jaani keedetud kondenspiima
200 ml vahukoort
Sega omavahel mõlemad jahud, küpsetuspulber, sool, ingver ja vanillisuhkur. Koori ja haki rabarber väikesteks tükkideks. Vahusta toasoe või ja munad, lisa suhkur ja vahusta veel. Ühenda omavahel jahu- ja võisegu. Lisa hulka rabarberitüki ja veidi pisemaks hakitud pähklid. Sega kõik ühtlaseks massiks ja tõsta tainas võiga määritud keeksivormi. Küpseta 175 kraadises ahjus 40-45 minutit kuni keeks on kuldse jumega ning keskele pistetud puutikk jääb kuivaks. Lase veerandtundi vormis jahtuda ja kummuta siis vormist välja.
Karamellivahu jaoks vahusta vahukoor koos keedetud kondenspiimaga senikaua kuni saad paksema kreemja massi. Serveeri seda vahtu rabarberikeeksiviilul koos värskete maasikate ja anemoonidega!
Viib keele alla!
Kommentaare pole