Koogid

Mündi-avokaado-šokolaadikook

See siin on üks värkusest õhetav ja piparmündist pakatav kreemjas kook.
Pehme ja mahe avokaado ning õhetav piparmünt sobisid tõeliselt hästi kokku ja mõrkjas-magus šokolaadikiht seal all tegi selle koosluse veel hõrgumaks. Koogi peale võid panna kõiksugu erinevaid värskeid marju. Mulle tundusid seekord just mustikad need kõige ideaalsemad!

Põhi:


250 g šokolaadiküpsiseid
125 g võid

Kate:

1.kiht:
200 g tumedat šokolaadi
150 g vahukoort
150 g toorjuustu

2.kiht:
250 g maitsestamata toorjuustu
200 g Kreeka jogurtit (10%)
100 g vahukoort
250 g Jaani kondenspiima suhkruga
1 tl vanillisuhkrut
2 küpset avokaadot
1 väike sidrun
1,5 tl piparmündiekstrakti (kasutasin Nielsen-Massey oma)
2 tl želatiini

Kaunistamiseks:

värsket münti
mustikaid

Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (26-28cm) põhja ja aseta 15 minutiks külmkappi.

Samal võid valmistada koogile šokolaadikihi. Selle jaoks haki šokolaad väiksemateks tükkideks. Kuumuta koor keemiseni, tõsta tulelt ja sega hulka šokolaaditükid. Sega kuni šokolaad on täielikult sulanud. Jahuta veidi šokolaadi-kooresegu ja sega siis toasoe toorjuust sinna hulka.
Määri šokolaadisegu nüüd ühtlase kihina küpsisepõhjale ja aseta 20 minutiks külmkappi tahenema.

Samal ajal võid juba alustada järgmise kihiga. Selleks püreesta pehme avokaado viljaliha ühtlaseks kreemjaks massiks. Sega hulka jogurt. Vahusta omavahel toorjuust, vahukoor, vanillisuhkur ja kondenspiim paksemaks kreemiks ja lisa ka see avokaado-jogurtisegule. Pigista sisse sidrunimahla.

Paisuta želatiin ca 3 spl külmas vees mõni minut ja kuumuta siis kuumaveevannis kuni želatiinisegu on ühtlaselt sulanud. Lase mõni minut jahtuda ja nirista siis pidevalt segades teiste ainete hulka. Sega kõik korralikult läbi ja vala šokolaadikihile. Silu veel noaga koogi pealispind ühtlaseks ja hoia kooki vähemalt 3-4 tundi külmas. Kaunista värske mündi ja mustikatega!

Koogiga tähistasime minu õe vananemist! Palju õnne talle! 😉

PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri