Koogid

Aprikoosi-mustikakook vaniljekreemiga

Praegu on aeg, mil aprikoosid on kõige mahlasemad ja maitsvamad. Kindlasti ei saa Eestis müüdavaid aprikoose näiteks Toscanas müüdavatega võrreldagi, kuid oleme tänulikud nendegi eest. Kook sai mõnusalt mustikane ja küpsenud aprikoosil on minu arvates hoopis teistsugune maitse. Mustikad ja aprikoosid said endale tekiks peale vanillise kreemi ning nende alla sai tehtud riisihelvestest krõbe odrajahupõhi.

Põhi:
2,75 dl odrajahu
0,75 dl riisihelbeid
135 g võid
1 muna
2 spl suhkrut
noaotsatäis soola
Täidis:
6 aprikoosi
3 dl mustikaid
Vanilli-piimakreem:
2 suurt muna
3,5 dl piima
1 dl suhkrut
1 spl jahu
1,5 spl kartulitärklist
2 tl vanillisuhkrut

Esmalt valmista põhi. Selleks sõtku toasoe või, suhkur, odrajahu ja riisihelbed ühtlaseks. Lisa ka muna ja sõtku ühtlaseks. Pane taigen pooleks tunniks külma.

Seni kuni taigen külmas on, saad valmistada vanilli-piimakreemi. Vahusta potis munad suhkruga, sega juurde jahu ja tärklis. Lisa 4 spl piima. Ülejäänud piim kuumuta keemiseni. Aseta munasegupott nõrgale kuumusele ning lisa vähehaaval kuum piim. Kuumuta segu pidevalt segades kuni paksenemiseni. Võta tulelt ja sega sisse vanillisuhkur. Jäta jahtuma.
Suru taigen koogivormi (28 cm) põhja ja äärtele. Kata fooliumiga ja eelküpseta tainas 200 kraadi juures 10 minutit. Seejärel aseta põhjale poolitatud aprikoosid ja mustikad. Vala peale ka vanilli-piimakreem ning küpseta 175 kraadi juures 20 minutit. Valmis koogil lase vähemalt pool tundi jahtuda.

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri