Pähklivõise põhjaga kreemjas kodujuustu-jogurtikook on tänu toorkakaole mõrudam ja vähemagusam. Kui
eelistad magusamat kooki, lisa mett rohkem. Koogi saad säravamaks rubiinpunaste granaatõunaseemnetega.
Retsept ilmus ka detsembrikuises Toit&Trend ajakirjas.
Kreemjas kodujuustukook kakao ja maapähklivõiga
Prindi retseptKoostisosad
- Põhi:
- 2 spl maapähklivõid (Eco Crunchy)
- 50 g tatrajahu
- 50 g metspähkleid/India pähkleid
- 20 g kookoshelbeid
- 1 spl mett
- Kate:
- 500 g kodujuustu (rasvasemat)
- 400 g Kreeka jogurtit
- 3-4 spl mett
- 2 spl toorkakaod
- 2,5 tl želatiini+ 3 spl vett
- 250 g Kreeka jogurtit
- 1 spl maapähklivõid (Eco Crunchy)
- 1 tl mett
- Kaunistamiseks:
- granaatõunaseemneid
Juhised
Põhja valmistamiseks purusta köögikombainis pähklid. Sega omavahel tatrajahu, kookoshelbed, pähklid, pähklivõi ja mesi. Lisa 1-2 spl vett ja sega kõik ühtlaseks massiks. Segu peaks jääma sellise tekstuuriga, et saad selle koogivormi põhja suruda. Vajadusel lisa veel vett. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (21-22cm) põhja ja aseta vorm külma.
Sega omavahel kodujuust ja jogurt. Lisa vedel mesi* ja kakao. Lase želatiinil külmas vees paisuda ja sulata siis vesivannil. Jahuta mõni minut ja vala siis peene joana kodujuustusegu hulka samal ajal segades. Lase koogil 3-4 tundi külmkapis tahkuda.
Eemalda kook vormist ja määri katteks peale pähklivõi-, jogurti- ja meesegu. Kaunista kook granaatõunaseemnetega.
*Kui mesi on liiga tahke, siis sulata seda eelnevalt väikese poti sees nõrgal kuumusel ja lase siis täielikult jahtuda.
Kommentaare pole