Koogid

Kreemjas kodujuustukook kakao ja maapähklivõiga

Pähklivõise põhjaga kreemjas kodujuustu-jogurtikook on tänu toorkakaole mõrudam ja vähemagusam. Kui
eelistad magusamat kooki, lisa mett rohkem. Koogi saad säravamaks rubiinpunaste granaatõunaseemnetega.

Retsept ilmus ka detsembrikuises Toit&Trend ajakirjas.

Kreemjas kodujuustukook kakao ja maapähklivõiga

Prindi retsept

Koostisosad

  • Põhi:
  • 2 spl maapähklivõid (Eco Crunchy)
  • 50 g tatrajahu
  • 50 g metspähkleid/India pähkleid
  • 20 g kookoshelbeid
  • 1 spl mett
  • Kate:
  • 500 g kodujuustu (rasvasemat)
  • 400 g Kreeka jogurtit
  • 3-4 spl mett
  • 2 spl toorkakaod
  • 2,5 tl želatiini+ 3 spl vett
  • 250 g Kreeka jogurtit
  • 1 spl maapähklivõid (Eco Crunchy)
  • 1 tl mett
  • Kaunistamiseks:
  • granaatõunaseemneid

Juhised

1

Põhja valmistamiseks purusta köögikombainis pähklid. Sega omavahel tatrajahu, kookoshelbed, pähklid, pähklivõi ja mesi. Lisa 1-2 spl vett ja sega kõik ühtlaseks massiks. Segu peaks jääma sellise tekstuuriga, et saad selle koogivormi põhja suruda. Vajadusel lisa veel vett. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (21-22cm) põhja ja aseta vorm külma.

2

Sega omavahel kodujuust ja jogurt. Lisa vedel mesi* ja kakao. Lase želatiinil külmas vees paisuda ja sulata siis vesivannil. Jahuta mõni minut ja vala siis peene joana kodujuustusegu hulka samal ajal segades. Lase koogil 3-4 tundi külmkapis tahkuda.

3

Eemalda kook vormist ja määri katteks peale pähklivõi-, jogurti- ja meesegu. Kaunista kook granaatõunaseemnetega.

4

*Kui mesi on liiga tahke, siis sulata seda eelnevalt väikese poti sees nõrgal kuumusel ja lase siis täielikult jahtuda.

♡♡♡
PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri