Selle keeksi puhul pole mitte millegagi koonerdatud- on nii sidrunit, mooniseemneid, kui ka paras kogus võid, mis ühest õigest küpsetisest iialgi ei puudu. Kõigele krooniks on veel imehea sidruniglasuur!
Vaja läheb:
4 dl nisujahu
200 g võid
3 muna
1,5 dl suhkrut
0,5 dl fariinsuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
100 g mooniseemneid
1 sidruni mahl ja koor
Glasuur:
2,5 dl tuhksuhkrut
1 sidruni mahl ja koor
Vahusta toasoe või suhkru ja fariinsuhkruga. Lisa ükshaaval vahustades munad, seejärel sidrunimahl ja -koor ning mooniseemned. Sega jahu küpsetuspulbriga ning ühenda või- ja jahusegu. Vala tainas võiga määritud ja jahuga ülepuistatud vormi ja küpseta 175 kraadi juures 45-50 minutit. Jahuta keeks. Glasuuri jaoks sega tuhksuhkur sidrunikoore ja -mahlaga (alguses võid mahla veidi vähem lisada, et liiga vedel glasuur ei tuleks). Nirista glasuur enam-vähem jahtunud keeksile ja naudi!:)
Kommentaare pole