Keeksid, muffinid ja küpsetised

Kõrvitsa-kaneelisai vanillikohukestega

Erinevate vürtsidega rikastatud kõrvitsasaia küpsetan igal sügisel juba aastaid. Kõrvits lihtsab sobib sinna saia sisse nii pagana hästi.

Selle pehme kõrvitsa-kaneelisaia sisse peidsin seekord šokolaadiglasuuriga vanillikohukesed, mis nii mõnusasti saia embusesse sulasid ja mahlase saia veelgi maitsvamaks muutsid. Seda küpsetist soovitan tungivalt just ahjusoojana nautida, just nii tuleb selle võlu kõige paremini välja.

Retsept valmis koostöös Valio Eestiga.

Kõrvitsa-kaneelisai kohukestega

Prindi retsept
By Portsjonit: 10-12

Koostisosad

  • 450 g nisujahu
  • 1 pk (11 g) kuivpärmi
  • 1/2 tl soola
  • 60 g suhkrut
  • 1 tl jahvatatud kardemoni
  • 1 tl kaneeli
  • 100 ml piima
  • 50 ml vett
  • 100 g võid
  • 150 g muskaatkõrvitsapüreed*
  • Täidis:
  • 100 g võid
  • 250 g kõrvitsapüreed*
  • 50 g suhkrut
  • 1 sl kaneeli
  • 1 tl kardemoni
  • 5 Valio Alma vanillikohukest
  • Katmiseks:
  • 50 g valget šokolaadi

Juhised

1

Pärmitaina valmistamiseks sega kõigepealt suures kausis kokku jahu, pärm, sool, kaneel ja kardemon.

2

Vala potti piim, vesi ja lisa ka suhkur. Kuumuta segu keskmisel kuumusel vispliga aeg-ajalt segades kuni suhkur on enam-vähem sulanud. Jahuta siis vedelik umbes 40 kraadini ehk käesoojaks.

3

Teises potis sulata või ja jäta samuti jahtuma.

4

Vala jahusegu sisse käesoe piimavedelik ja kõrvitsapüree. Sõtku 2-3 minutit. Nüüd lisa ka leige sulavõi ja sõtku veel paar minutit kuni tainas tuleb käte ja kausi küljest lahti. Vajadusel lisa natuke vett/jahu.

5

Jäta tainas rätiku alla sooja kohta kerkima. Tainas peaks kerkima vähemalt kahekordseks.

6

Rulli siis tainas jahusel laual suureks ristkülikuks lahti. Lõika kohukesed noaga veidi väiksemateks tükkideks. Määri toasoe või tanale laiali. Määri peale ka kõrvitsapüree. Puista peale vürtsid ja suhkur. Viimasena jaota tainale ka kohukesetükid. Rulli nüüd täidisega kaetud tainas alustades laiemast servast tihedalt rulli.

7

Lõika suur kõrvitsarull 10-12ks väikeseks rulliks.

8

Aseta rullid küpsetuspaberiga vooderdatud ümmargusse ahjuvormi, lase veel u 15 min kerkida.

9

Klopi lahti muna koos veega ja pintselda sellega natuke saia pealispinda.

10

Küpseta kõrvitsasaia 180 kraadises (pöördõhk) ahjus 30-35 minutit.

Notes

*Lõika kõrvits tükkideks ja rösti 200 kraadises ahjus 20 min. Lase jahtuda ja püreesta kannmikseris

PS! Kui sa küpsetad selle retsepti järgi, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled! ♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri