Küpsised

Kaneeliküpsised

Need lihtsad, pehmed ja veidi nätske sisuga kaneeliküpsised võiksid ju “igaks juhuks” kogu aeg köögilaual olemas olla 🙂 . Kui oled kaneelifänn, aga tahaksid saiakestele vaheldust, siis võiksid proovida just neid küpsiseid!

Soovitan siin retseptis või eelnevalt kindlasti ära pruunistada, nii on tulemus maitsvam!

Kaneeliküpsised

Prindi retsept
By Portsjonit: 16 küpsist Küpsetusaeg: 12 min

Koostisosad

  • 125 g võid
  • 100 g pruuni suhkrut
  • 70 g suhkrut
  • 1 muna
  • 165 g nisujahu
  • 1 tl soodat
  • 1 tl soola
  • 1 tl kaneeli
  • 2 tl sidrunimahla
  • Katmiseks:
  • 1 tl kaneeli
  • 2 sl suhkrut

Juhised

1

Kõigepealt pruunistage või. Selle jaoks tükeldage või ja tõstke pannile. Kuumutage ja laske keskmisel kuumusel muliseda kuni või hakkab kergelt jumekamaks minema. Valage siis pruunikas sulavõi eraldi kaussi jahtuma.

2

Segage omavahel jahu, sooda, sool ja kaneel.

3

Segage jahtunud sulavõi hulka mõlemad suhkrud. Lisage muna ja vahustage kuni saate heleda kreemja vahu.

4

Lisage vanilliekstrakt ja sidrunimahl. Lisage ka kuivainesegu ja segage kõik korralikult läbi.

5

Mätsige küpsisetainas toidukile sisse ja hoidke 1-2 tundi külmkapis.

6

Vormige siis käte vahel väikesed pallikesed ja veeretage neid suhkru-kaneelisegus.

7

Tõstke küpsetuspaberiga kaetud ahjplaadile ja küpsetage 170 kraadises ahjus 12 minutit.

PS! Kui sa küpsetad neid küpsiseid, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled! ♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri