Need lihtsad, pehmed ja veidi nätske sisuga kaneeliküpsised võiksid ju “igaks juhuks” kogu aeg köögilaual olemas olla 🙂 . Kui oled kaneelifänn, aga tahaksid saiakestele vaheldust, siis võiksid proovida just neid küpsiseid!
Soovitan siin retseptis või eelnevalt kindlasti ära pruunistada, nii on tulemus maitsvam!
Kaneeliküpsised
Prindi retseptKoostisosad
- 125 g võid
- 100 g pruuni suhkrut
- 70 g suhkrut
- 1 muna
- 165 g nisujahu
- 1 tl soodat
- 1 tl soola
- 1 tl kaneeli
- 2 tl sidrunimahla
- Katmiseks:
- 1 tl kaneeli
- 2 sl suhkrut
Juhised
Kõigepealt pruunistage või. Selle jaoks tükeldage või ja tõstke pannile. Kuumutage ja laske keskmisel kuumusel muliseda kuni või hakkab kergelt jumekamaks minema. Valage siis pruunikas sulavõi eraldi kaussi jahtuma.
Segage omavahel jahu, sooda, sool ja kaneel.
Segage jahtunud sulavõi hulka mõlemad suhkrud. Lisage muna ja vahustage kuni saate heleda kreemja vahu.
Lisage vanilliekstrakt ja sidrunimahl. Lisage ka kuivainesegu ja segage kõik korralikult läbi.
Mätsige küpsisetainas toidukile sisse ja hoidke 1-2 tundi külmkapis.
Vormige siis käte vahel väikesed pallikesed ja veeretage neid suhkru-kaneelisegus.
Tõstke küpsetuspaberiga kaetud ahjplaadile ja küpsetage 170 kraadises ahjus 12 minutit.
PS! Kui sa küpsetad neid küpsiseid, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled! ♡♡♡
Kommentaare pole