Tegelikult juba päris tükk aega tagasi.. siis, kui veel külmakraade oli rohkem ning lumi kergem ja õhulisem, tegime sõbrannadega väljas ühe imetoreda talvise pikniku! Panime teki maha ja küünlad põlema. Tegime niisama nalja, jõime kuuma kakaod ja sõime mõmisedes küpsiseid 🙂
Alljärgneva jäädvustas Triinu fotokaamera!
Nende samade küpsiste retsepti jagan nüüd ka teiega. Need on ühed muredad, gluteenivabad küpsised, kus kõige suurema au võtab endale sidrun! Valmivad kiirelt ja maitsevad mõnusalt.
Riisijahuga küpsetades tasuks silmas pidada, et see imab palju niiskust, seega tuleks liigse murenemise vältimiseks rohkem vedelikku kasutada.
Retsept ilmus ka värskes Toit&Trend märtsi-aprilli numbris.
Kogus: ca 25 tk
Vaja läheb:
300 g riisijahu
75 g kookoshelbeid
2 tl vanillisuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
125 g võid
1 muna
100 g suhkrut
1 sidrun
Vahusta toasoe või muna ja suhkruga. Sega jahu, kookoshelbed, küpsetuspulber, sool ja vanillisuhkur. Riivi sidrunilt kollase koore osa. Sega võivahu hulka jahusegu ja sidrunikoor. Vormi käte vahel väikesed pätsikesed ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 160 kraadi juures 8-10 minutit.
3 kommentaari
Sidruni-kookosküpsised riisijahuga | Cook the day away!
aprill 18, 2018 at 9:42 e.l.[…] Idee siit. […]
Maarja
oktoober 21, 2022 at 1:16 p.l.Vaadates pilti küpsistest, siis sooviks täpsustada, kas 160 kraadi on pöördõhuga, sest 150kraadiga alt-pealt programmiga küll küpsisele kuldset tooni ei saavuta 🙂
admin
november 11, 2022 at 11:18 p.l.Hei! Vabandused, et vastus nüüd hilja tuleb. Aga jah, küpsised on küpsetatud pöördõhurežiimiga 🙂