Kommid ja batoonid

Martsipanikommid sidruni ja šokolaadiga

Martsipan on üks imeline leiutis mandlitest, millele saab lisada erinevaid maitseid ja vormida meelepärane kuju. Siin kasutasin maitseks sidruniessentsi, mis andis muidu magusale martsipanile mõnusalt hapukat särtsu. Pistsin veel tumedasse šokolaadi ka ja kaunistasin punase marjajahu ja sinise rukkilillega. Ei teagi, kuidas neid täpselt nimetama peaks- kas martsipanikomm või väike koogike või lihtsalt magus amps?

Kogus: 20 tk


Vaja läheb:

225 g martsipani
10 g glükoosisiirupit
5 g sidruniessentsi
45 g tuhksuhkrut
100 g tumedat šokolaadi
kuivatatud rukkililli
Taarapõllu marjajahu (nt mustsõstra/aroonia)

Tee nii:

Sõtku martsipani sisse glükoosisiirup, sidruniessents ja tuhksuhkur. Tee seda nii kaua kuni kogu mass on ühtlaselt segunenud. Vormi siis martsipanimass ruuduks ja lõika väikesed tükid. Sulata šokolaad vesivannil. Kasta “martspanipulgad” mõlemalt poolt šokolaadi sisse ja kata seejärel marjajahu/ rukkililledega. Hoia veidi aega külmas ja lase šokolaadil hanguda.

PS! Kui Sa teed neid magusaid ampse, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri