Need on minu praegused lemmikud kaerahelbeküpsised, valge šokolaadi ja soolahelvestega! Küpsise tekstuur on kergelt kleepuv ja nätske, maitsekooslusest leiab nii soolast kui magusat. Täpselt nii nagu mulle meeldib!
Väiksena olid just kaerahelbeküpsised ühed esimesed küpsetised, millega iseseisvalt hakkama sain. Siis oli retsept küll natuke teistmoodi. 🙂
Kuna küpsised ei sisalda nisujahu, siis on need üsna kerged murenema. Lase neil kindlasti ahjust tulles täielikult maha jahtuda. Need küpsised maitsevad kõige paremini just jahtunult!!
Kaerahelbeküpsised valge šokolaadi ja soolahelvestega
Prindi retseptKoostisosad
- 175 g röstitud jämedaid kaerahelbeid
- 70 g kookosjahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 100 g valget šokolaadi
- 100 g kookospalmisuhkrut
- 150 g võid
- 1 muna
- 0,5 tl meresoola
- 0,5 tl meresoolahelbeid
Juhised
Sega omavahel kaerahelbed, kookosjahu, sool ja küpsetuspulber.
Haki šokolaad ja lisa see kuivainete hulka.
Vahusta toasoe või, suhkur ja muna kreemjaks.
Lisa kuivaineid munavahule ja sega kõik ühtlaseks massiks.
Vormi käte vahel (tee käed veega märjaks, nii on lihtsam) väikesed kuhjakesed ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Puista peale mõned soolahelbed. Küpseta 160 kraadises ahjus 15-20 minutit. Lase täielikult jahtuda (kui võtad liiga kuumalt, hakkab murenema) ja eemalda siis plaadilt.
PS! Kui sa teed neid küpsiseid, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡
Kommentaare pole