Muu

Kaneelirullid õunamoosiga

Kaneelisaiakesed on kindlasti ühed minu lemmikküpsetised!😍

Kuigi ma tõesti väga naudin nende valmistamist ja mulle meeldib tihti käed taignaseks teha, siis tuleb ette ka kordi, kus tõesti pole kohe üldse aega ise pärmitaigent valmistama hakata. Selleks puhuks on nüüd poodides Härmavilja külmutatud pärmitaigen, mis tuleb vaid üles sulatada, seejärel lahti rullida ja head kraami sisse määrida…

Kodu saab nüüd igal juhul palju kiiremini maitsvate saiakeste lõhnaga täidetud!🥰✨

Mina küpsetasin seekord mahlaseid õunamoosiga kaneelisaiu🍎

Retsept valmis koostöös Härmaviljaga.

Kaneelirullid õunamoosiga

Prindi retsept
By Portsjonit: ca 16 saiakest

Koostisosad

  • 1 pakk (2x300 g) Härmavilja pärmitaigent
  • 125 g võid
  • 400 g kodust õunamoosi
  • 2 sl suhkrut
  • kaneeli
  • kardemoni
  • määrimiseks muna

Juhised

1

Lase taignal 2 tundi toatemperatuuril sulada. Rulli kergelt jahuga üle puistatud laual õhukeseks ristkülikuks.

2

Määri peale pool toasoojast võist.

3

Seejärel määri peale pool moosi kogusest. Puista peale 1 sl suhkrut, maitse järgi kaneeli ja kardemoni.

4

Keera nüüd laiemast servast alates tihedalt rulli.

5

Lõika rullist umbes 2,5 cm tükid ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jäta saiakeste vahele kerkimisruumi.

6

Lase nüüd saiakestel 15 min toasoojas kerkida.

7

Klopi muna lahti ja määri siis pealt õrnalt munaga.

8

Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 15 min kuni on kuldsed.

9

Naudi külma piima või kohviga!😋

PS! Kui sa küpsetad neid saiakesi, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled! ♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri