Keeksid, muffinid ja küpsetised/ Soolane

Sibulapirukas

Siin on sulle üks lihtne ja juustune sibulapirukas, mis on kui loodud sumedatel sügisõhtutel nautimiseks.

Kõige suurem aeg kulub sul tõenäoliselt sibulate koorimisele ja hakkimisele. Muu läheb juba kiiresti. PS! Selleks, et ilma suurema nututa sbiulad hakitud saaksid, pane ette päikeseprillid, ujumisprillid või hoopis mäesuusaprillid. Nii on teistel ka su kokkamist lõbusam pealt vaadata! 😉

Piruka valmistamisel kasutasin Härmavilja ehtsa võiga pärmilehttaigent, mis küpseb ahjus nii mõnusalt krõbedaks ja on maitse poolest minu kindel lemmik kategoorias “poe lehttaigen” 🙂

Retsept valmis koostöös Härmaviljaga.

Lihtne sibulapirukas

Prindi retsept
By Portsjonit: 8-10

Koostisosad

  • 400 g Härmavilja võiga pärmilehttaigent
  • 650 g punaseid sibulaid
  • 100 ml rõõska koort (10%)
  • 5 muna
  • 150 g riivitud juustu
  • kuivatatud ürte
  • soola
  • musta pipart

Juhised

1

Koori sibulad ja lõika õhukesteks ratasteks. Kuumuta pannil õli ja prae sibul pannil klaasjaks. Lisa 1 tl soola ja soovi korral veidi kuivatatud ürte. Lase jahtuda.

2

Vooderda 22-24 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm küpsetuspaberiga.

3

Rulli lehttaihalehed kahe küpsetuspaberilehe vahel või kergelt jahuga üle puistatud laual veidi õhemaks.

4

Tõsta lehttainalehed vormi põhja ja suru taigent veidi ka vormi äärtesse. Tee kahvliga põhja sisse mõned augud, et taigen liigselt tõusma ei hakkaks.

5

Klopi munad lahti ja lisa koor. Maitsesta muna-kooresegu soola ja pipraga ning lisa ka riivjuust. 

6

Jaota sibulasegu põhjale laiali ja vala peale muna-kooresegu.

7

Küpseta 180 kraadises ahjus 30-40 min kuni kooresegu on hüübinud ja lehttaigen äärtest krõbe.

PS! Kui sa küpsetad seda pirukat, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled! ♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri