Jäätised ja magustoidud/ Keeksid, muffinid ja küpsetised

Krõbedik

Talv on parim aeg, millal juua kuuma ingveriteed piima ja meega ning haugata kõrvale šokolaadist ja pähklitest pakatavat rammusat kooki..:)
See kook pole küll tänasele vastlapäevale kohane, kuid alati ei peagi ju kõik nii traditsiooniline olema ja pealegi on vastlakukleid juba kindlasti kõik söönud.
Retsepti idee Ragne Värk blogist.
Vaja läheb:
175 g võid
75 g fariinsuhkrut
125 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
100g kiirkaerahelbeid
0,25 tl soola
Täidis ja kate:
100g piimašokolaadi
50 g kreeka pähkleid (või muid pähkleid)
20 g kookoshelbeid
150 g mett (või suhkrusiirupit)
60 g piima
Vahusta või fariinsuhkruga. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, kiirkaerahelbed ja sool ning lisa võivahule. Suru 2/3 segust võiga määritud väikesese vormi põhja ja küpseta 200 kraadi juures 10 minutit. Tükelda šokolaad ja pähklid ja aseta need koos kookoshelvestega eelküpsetatud põhjale. Raputa peale ülejäänud 1/3 tainast. Kuumuta mesi ja piim kuni segunemiseni ning vala siis ühtlaselt koogile.
Küpseta 200 kraadi juures u. 15 minutit. Jahuta ja lõika ruutudeks.

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri