Vürtsikas seene ramen, mis on eriti sobilik jahedatesse sügis- ja talveõhtutesse. Teeb seest nii mõnusalt soojaks!
Ramen on pärit Jaapanist ja erinevaid retsepte selle tegemiseks võib leida tohutult palju. Üks on aga kindel- seal sees peavad olema nuudlid! Kusjuures ramenit süüakse pulkadega ja puljong lihtsalt juuakse lõpus otse kausist.
Seekord lisasin supi sisse pruunid šampinjonid. Klassikalise ramen supi sees on aga tegelikult hoopis shiitake seened, niiet proovi siis nendega ka. 🙂 See Kikkomani röstitud seesamiseemnetega Teriyaki kaste annab siia väga sobilikku, kerget pähklist maitset juurde ja muudab supi koos sojakastmega parajalt soolaseks.
Retsept valmis koostöös Kikkomaniga.
PS! Kikkomani kastmed sobivad hästi kõikvõimalikesse Aasia toitudesse. Need on müügil Selveris, Rimis, Kaupmehes, Maximas ja Nori.ee
Seene ramen
Prindi retseptKoostisosad
- ½ l kanapuljongit
- 100 g rameni nuudleid
- 115 g pruune šampinjone
- 75 g veisesinki
- väike punt rohelist sibulat
- pöidlasuurune jupp värsket ingverit
- 2 küüslauguküünt
- 2 peotäit hakitud spinatit
- 4 sl konservmaisi
- 1 keedetud muna
- 5 sl Kikkoman Teriyaki kastet röstitud seesamiga
- 2 sl Kikkoman sojakastet
- praadimiseks õli
Juhised
Haki ingver ja küüslauk väikesteks tükkideks. Aja puljong koos ingveri ja küüslauguga keema. Seejärel prae seened ja sink õlisel pannil pruunikaks. Keeda nuudlid pakendil oleva juhise järgi, kurna ja loputa külma veega üle.
Maitsesta puljong Teriyaki kastme ja sojakastmega.
Jaga nuudlid kaussidesse. Vala peale puljong. Säti mõlemasse kaussi praetud seene-singisegu, mais, pool muna, hakitud sibul ja soovi korral mõned tšilliviilud. Serveeri kohe!
PS! Kui sa teed seda ramenit, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡
Kommentaare pole