Soolane

Juustupirukas köögiviljadega

Uus aasta, juheii! Ma olen enam kui kindel, et see tuleb meile maitsekas ja ilus, kindlalt parem kui eelmine! Jagan ka uuel aastal siin oma veebikodus põnevaid retsepte, kuid nagu ka eelmisel aastal, näitan oma toimetusi – retseptikatsetusi, infot töötubade kohta, Koogikahvli e-poe uudiseid ja muid tegemisi pigem Koogikontori Instagrami kontol. Oled oodatud jälgima! 🙂

Vastukaaluks kõigele magusale tervitan uut aastat hoopis ühe soolase ampsuga. Sinu ees on mõnusalt juustune ja natuke vürtsikas soolane pirukas, mis sobib nii pikkade hommikute nautimiseks, kuid miks mitte ka kergemaks lõunasöögiks koos värske salatiga.

Piruka sees sobib kasutada kõiksugu erinevaid eelmise päeva kokkamisest alles jäänud või muidu seisma jäänud köögivilju!

Juustupirukas köögilvjadega

Prindi retsept
By Portsjonit: 8-10 Valmistusaeg: 1,5 tundi Küpsetusaeg: 45 min

Koostisosad

  • Põhi:
  • 150 g täistera nisujahu
  • 2 spl linaseemneid (soovi korral)
  • 80 g võid
  • 1/4 tl soola
  • 2 spl külma vett
  • Täidis:
  • 2 sibulat
  • 2 küüslaguküünt
  • peotäis brokolit/lillakapsast/ muud köögivilja
  • ca 10 kirsstomatit
  • 100 g fetajuustu
  • Kate:
  • 120 g majonees
  • 3 muna
  • 1/4 tl musta pipart
  • 1/2 tl suitsupaprikat
  • 1/4 tl soola
  • 50 g riivjuustu

Juhised

1

Põhja valmistamiseks sega omavahel jahu, seemned ja sool. Lisa võitükid ja vesi. Sega ühtlaseks tainaks.

2

Suru tainas võiga määritud pirukavormi (mina kasutasin 38x13 cm kandilist vormi, aga võid kasutada ka ca 22 cm läbimõõduga ümmargust vormi) põhja ja äärtesse, aseta vorm külma 20 minutiks. Toesta pirukaääred fooliumiga ja eelküpseta põhja 200 kraadi juures umbes 8 minutit. Tõsta siis ahjust välja.

3

Haki sibul ja küüslauk ning prae võiga koos pannil kuldseks.

4

Poolita kirsstomatid ja haki brokoli/lillkapsas väiksemateks tükkideks.

5

Jaota köögiviljad pirukapõhjale laiali. Tõsta ka sibulasegu ja fetajuustutükid täidisele.

6

Sega omavahel munad, majonees ja maitseained. Vala kate ühtlaselt pirukatäidisele laiali. Puista peale riivjuustu.

7

Küpseta pirukat 180 kraadises ahjus 35-45 min kuni täidis on hüübinud ja pirukas kuldne.

PS! Kui sa teed seda pirukat, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri