Koogid/ Toorkoogid ja vegan maiustused

Šokolaadi-maapähklivõi toorkook kaeravahukoorekuhjaga

Viimane retsept siia blogisse sel aastal! 🙂 See saab olema üks eriliselt kreemjas, rammus ja ülimaitsev šokolaadi-maapähklivõi toorkook kaeravahukoorekuhjaga. Koostisosade loetelu võib küll esialgu väga pikk ja lohisev tunduda, aga tegelikult pole selle toorkoogi valmistamine nii keeruline midagi.

Ja no see alati toimiv šokolaadi ja maapähklivõi kooslus, millel on tohutult suur mõju maitsemeelte ergutamiseks. Huh. Nii hea!

Käisime paar päeva tagasi perega maakodus. Meenutasime hetkeid, mida sel aastal kogesime. Panime reheköögis küünlad põlema, jõime kuuma kakaod ja nautisime sedasama kooki!

Šokolaadi-maapähklivõi toorkook kaeravahukoorekuhjaga

Prindi retsept
By Portsjonit: 10-12 Valmistusaeg: 1 tund + 3 tundi

Koostisosad

  • Põhi:
  • 10 pehmet datlit
  • 100 g toortatrajahu
  • 2 spl mandlijahu/mandlilaastupuru
  • 2 spl kookoshelbeid
  • 2 spl magustamata kakaod
  • 2 spl kookosõli
  • 2 spl vett
  • Šokolaadi- ja maapähklivõikiht:
  • 300 g india pähkleid
  • 150 g maitsestamata tofut
  • 200 ml Tere kaera köögikreemi (15%)
  • 1 banaan
  • 2 tl (kuhjaga) psülliumit
  • 65 g agaavisiirupit
  • 60 g kookosõli
  • 65 g tumedat šokolaadi
  • 60 g maapähklivõid
  • Kate:
  • 8 datlit
  • 100 ml kaerapiima või muud taimset piima
  • 100 g maapähklivõid
  • 150 g Tere kaerakreemi vahustamiseks (28%)
  • piparkoogipuru

Juhised

1

Pane eelmisel õhtul (või vähemalt 3-4 tundi enne koogi valmistamist) india pähklid vette likku, et need saaksid vett täis paisuda.

2

Järgmisel päeval alusta põhja valmistamisest. Selleks haki või mudi näppude vahel datlid pehmeks ja lisa kõik teised põhja koostisosad. Suru saadud mass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtesse. Pista vorm külmkappi.

3

Nüüd kurna pähklid veest ja vala blenderkannu.

4

Lisa kaerakreem, agaavisiirup, banaan, tofu ja psüllium. Töötle kreemjaks massiks.

5

Nüüd jaota see segu kaheks võrdseks osaks.

6

Sulata vesivannil šokolaad, jahuta mõni minut ja lisa siis ühele pähklikreemi osale. Määri šokolaadikiht koogipõhjale ja aseta vorm uuesti külma.

7

Teisele pähklikreemi osale sega sisse maapähklivõi. Kui sul on, siis lisa ka peotäis maapähkleid- jääb mõnus krõmps.

8

Määri maapähklivõiga kreem šokolaadikihile ja hoia kooki 2-3 tundi sügavkülmas.

9

Nüüd valmista datlite ja maapähklivõiga kate. Selle jaoks tõsta benderisse pehmed kivideta datlid, piim ja pähklivõi. Töötle kreemjaks massiks ja määri koogile. Määri nii, et jääks kerge kuhjaga 🙂

10

Vahusta kaerakreem kohevaks ja tõsta koogile veel üks tore kuhi kaerakoort.

11

Puista kõige peale veel natuke piparkoogipuru ja tunne koogist mõnu.

PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri