Koogid

Banaanikook (gluteenivaba)

Head uut aastat, mu kallid sõbrad siin! Võin lubada, et Koogikontor pakub sulle ühte järjekordset magusat ja inspireerivat aastat 🙂
Selle aasta esimese retsepti näol on tegemist ühe lihtsa, mõnusalt pehme banaanikoogiga, mida võid samamoodi ka banaanileivaks nimetada. Mul lihtsalt seekord ei olnud leiva-/keeksivormi kuskilt võtta ja lahendasin olukorra ümmarguses vormis.
Kui kooki jääb ka järgmisteks päevadeks, serveerin ma seda nii, et röstin kõigepealt kuumas ahjus umbes 6-7 min ja niristan siis natuke mett peale!

Et kook on gluteenivaba ja sisaldab üsna vähe suhkrut, on see küpsetis sobilik ka neile, kes uuel aastal lubasid pisut tervislikumalt maiustada!

Banaanikook (gluteenivaba)

Prindi retsept
By Portsjonit: 8-10 Valmistusaeg: 30 min + 40 min küpsetamiseks Küpsetusaeg: 40 min

Koostisosad

  • 4,5 keskmist banaani
  • 3 muna
  • 50 g rafineerimata suhkrut
  • 100 ml oliiviõli
  • 175 g riisijahu
  • 150 g mandlijahu
  • 50 g mandlilaaste
  • 1 tl vanilli- või mandliekstrakti
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl kaneeli
  • 0,5 tl soola

Juhised

1

Koori ja püreesta siis 3 banaani. Kaalult peaksid saama umbes 370 g banaanipüreed.

2

Vahusta munad suhkruga kergelt vahtu.

3

Sega omavahel riisi- ja mandlijahu, mandlilaastud, küpsetuspulber, kaneel ja sool.

4

Lisa munavahule õli ja banaanipüree.

5

Lõpuks lisa ka kuivainesegu ja sega kõik ühtlaseks tainaks.

6

Vala koogitainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi.

7

Säti peale 3 banaanipoolikut ja vajuta need kergelt koogi sisse.

8

Küpseta kooki 175 kraadises ahjus u 40 minutit (kasutasin pöördõhurežiimi).

9

Lase koogil vähemalt 15 minutit vormis jahtuda ja eemalda siis vormist.

banaanikook

PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri