Koogid/ Toorkoogid ja vegan maiustused

Vegan juustukook soolakaramelliga

See krõbeda ja kergelt vürtsika pähklikattega taimne juustukook tuli täpselt selline nagu seda vaimusilmas endale ette kujutasin! Põhjaks mure küpsis, selle peal soolane datlikaramell, seejärel piimabatooni meenutav “juustune” kreemikiht, natuke mõru tume šokolaad ja kõige tipuks krõmpuv pähklikate- väärt kooslus, mis maitseb ka neile, kes tavaliselt vegankookidest lugu ei pea.
Koogi võlu seisneb just nendes erinevates tekstuurides ja vastandlikes maitsetes, mida siin mõnusasti leidub. Kindlasti kasuta “piimabatoonilise” efekti saavutamiseks ehk keskmise valge kreemikihi jaoks just Tere rammusat kaerakoort. Kuigi kasutan seda koort tihti vahustatuna, milleks see ju mõeldud ongi, on toode ülihea kasutada ka siis, kui soovid lihtsalt tummisemaid ja tahkemaid kreemikihte saavutada.

Krõbeda katte ja soolakaramelliga taimne juustukook valmib lihtsamini kui alguses tundub, kuid maitseb ülemõistuse hästi!

taimne juustukook soolakaramelliga

Retsept valmis koostöös Terega.

Vegan juustukook soolakaramelliga

Prindi retsept
By Portsjonit: 8-10 Valmistusaeg: 1 tund + 4 tundi külmas

Koostisosad

  • Põhi:
  • 150 g digestive küpsiseid (kasutasin gluteenivabasid)
  • 75 g kookosõli
  • Soolakaramellikiht:
  • 200 g pehmeid kuivatatud datleid
  • 0,5 tl meresoola
  • 4 spl vett
  • Kreemikiht:
  • 250 g india pähkleid
  • 75 ml Tere kaerakoort
  • 50 g kookosõli
  • 20 g vanillisuhkrut (võid ka tavalist suhkrut kasutada)
  • Šokolaadikate:
  • 120 g tumedat šokolaadi
  • 100 ml Tere kaerakoort
  • Pähklikate:
  • 100 g erinevate pähklite segu
  • 1 spl kookosõli
  • 1 spl pruunisuhkrut
  • 1 spl piparkoogimaitseainet

Juhised

1

Enne kui hakkad kooki valmistama pane india pähklid vette likku. Võiksid arvestada vähemalt 3-4 tunniga. Nii saavad need piisavalt pehmeks minna.

2

Purusta küpsised ja sega sulanud kookosõliga. Vooderda lahtikäiv koogivorm (20 cm) küpsetuspaberiga ja suru küpsisesegu vormi põhja. Hoia vorm täidise valmistamise ajal külmkapis.

3

Tõsta datlid ja sool blenderkannu ning vala peale 4 spl vett. Töötle datlid ühtlaseks kreemiks.

4

Määri datlikreem küpsisepõhjale ja aseta vorm uuesti külma.

5

Nüüd valmista "juustukoogikiht". Selleks kurna leos olnud pähklid veest ja vala blenderkannu. Lisa kaerakoor, kookosõli, vanillisuhkur. Töötle kõik ühtlaseks kreemiks ja määri soolakaramellikihi peale laiali. Hoia nüüd kooki ca 3 tundi külmkapis või 1 tund sügavkülmas, et see taheneks.

6

Valmista peale šokolaadikate. Selle jaoks tükelda šokolaad ja aseta väikesesse kaussi. Vala šokolaadile peale kaerakoor. Tõsta kauss nüüd kuuma veega täidetud poti kohale. Sulata šokolaadi-kooresegu vesivannil kuni saad ühtlase kreemi. Määri šokolaadisegu koogile ja lase külmkapis taheneda umbes 30 min.

7

Haki pähklid pisut väiksemateks tükkideks ja vala pannile. Lisa kookosõli, suhkur ja vürtsid. Rösti pähklisegu kuumal pannil umbes 7-8 minutit. Lase jahtuda ja serveeri siis koogile.

taimne juustukook
taimne juustukook

PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri