Jäätised ja magustoidud

Pavlovapärg

Pavlova on meie pere suur lemmik. See on üks vähestest kookidest, mis on kõigile meelt mööda.. sest noh õhuline besee ja kohev vahukoorekuhi lihtsalt ongi meeletult hea ju! Selleks, et pavlova liialt üksluiseks ei muutuks, küpsetasin selle seekord teistsuguses, jõulupärjakujulises “vormis”.

Sel aastal olen varasematest aegadest rohkem märganud uste peal üliilusaid jõulupärgasid ja ka ise mõne valmis meisterdanud. Pavlovapärga polnud ma varem teinud, aga soovitan proovida, sest selle tegemine oli tõeliselt mõnus ja loov tegevus. Kaunista täpselt nii nagu sulle meeldib ja maiusta koos parimate sõpradega!

Kõige mõnusamat aastavahetust!

Pavlovapärg

Prindi retsept
By Portsjonit: 10-12 Valmistusaeg: 2,5 tundi Küpsetusaeg: 1 tund ja 45 min

Koostisosad

  • 7 munavalget
  • 300 g suhkrut
  • 2 tl maisitärklist
  • 2 tl valge veini äädikat
  • Kate:
  • 350 g vahukoort (kasutasin Tere kaerakoort)
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • marju, piparkoogipuru, rosmariini

Juhised

1

Vahusta munavalged kergete vahupilvede tekkimiseni.

2

Lisa järk-järgult suhkur, vahusta kuni saad tugeva vahu.

3

Lõpuks lisa ja tärklis ja äädikas.

4

Määri beseevaht küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile pärjakujuliselt.

5

Tõsta 150 kraadisesse ahju (pöördõhk) ja alanda siis kuumust kohe 110 kraadi peale.

6

Küpseta 1 tund ja 45 min.

7

Kata pärg vahustatud koore, marjade, värske rosmariini ja piparkoogipuruga.

8

Lõpuks puista peale veel ohtralt tuhksuhkrut!

PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

2 kommentaari

  • Reply
    Anu
    detsember 28, 2020 at 1:13 p.l.

    Tere.

    Aga kui ei ole pöördõhuga ahi, kas siis peab temperatuuri ja küpsetamisaja osas kuidagi teisti käituma? Mul on Pavlova õnnestunud ainult ühel korral ja ülejäänud korrad vussi läinud 🙁

    • Reply
      admin
      detsember 28, 2020 at 1:22 p.l.

      Hei, Anu! Kui pöördõhku pole, siis kasuta tavalist ülalt-alt kuumutust ja alanda temperatuuri 20 kraadi võrra. Usun, et nii peaks õnnestuma 🙂
      Tervitades
      Merilin

    Kommenteeri