Üsna klassikaline pasha, mis sai lisandiks ohtralt apelsinikoort, jõhvikaid ja mandlilaaste. Apelsinikoor on minu jaoks just see asendamatu, mis siin kindlasti peab olema! Selle mõnusalt rammusa pasha jaoks kasuta siin retseptis Valio koorest kohupiima.
Kui oled rosinasõber, lisa natuke ka neid. Selle pasha tekstuur on mõnusalt pehme ja kreemjas. Võid pasha valmis teha juba paar päeva enne serveerimist.
ps! Kas teadsid, et pashavormide asemel on hea nipp kasutada ka savist lillepotte? Lillepottidel on augud põhjas, seega saab sealt liigne vedelik ilusti välja voolata 😉
Pasha jõhvikate ja mandlilaastudega
Prindi retseptKoostisosad
- 800 g Valio koorest kohupiima
- 125 g suhkrut
- 3 muna
- 150 g Alma hapukoort
- 80 g Alma võid
- 80 g kuivatatud jõhvikaid
- 50 g mandlilaaste
- 1/2 apelsini peenelt riivitud koort
- Kaunistamiseks:
- 50 g piimašokolaadi
- marmelaadi
- mandlilaaste
Juhised
Pane toasoe kohupiim suuremasse potti ja sega kreemjaks. Lisa suhkruga vahustatud munad, toasooja või tükid, hapukoor, jõhvikad, peenelt riivitud apelsinikoor ja mandlilaastud.
Kuumuta keskmisel kuumusel pidevalt segades umbes 5 minutit. Ära keema lase minna.
Vooderda pashavorm seest niiske kahekordse marliga ja vala kohupiimasegu vormi sisse. Mina kasutasin kahte 0,9 liitrist savist lillepotti, kuid väga hea on vormina kasutada ka näiteks köögisõela.
Kata pasha pealt marliga ja aseta midagi vajutuseks peale. Pane taldrik alla ja jäta järgmise päevani külmkappi.
Serveerimiseks löö pasha vormist välja ja kaunista sulašokolaadi, marmelaadi ja mandlilaastudega.
PS! Kui sa proovid seda retsepti, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡
Kommentaare pole