Küpsised

Kodused kaerahelbeküpsised

Ühed äärmiselt lihtsad ja kodused kaerahelbeküpsised on need mille järgi ikka ja jälle isutab.

PS! Ja mulle meeldib neid enne söömist piima sisse pista. Võib küll veider tunduda, aga äkki meeldib sulle ka.

Niiet ilma pikema jututa.. siit tuleb minu lemmik kaerahelbeküpsiste retsept. Anna isudele järgi ja küpseta ka! 🙂

Retsept ilmus ka ajakirjas Tiiu.

Kodused kaerahelbeküpsised

Prindi retsept
By Portsjonit: 14

Koostisosad

  • 170 g võid
  • 175 g kaerahelbeid
  • 100 g nisujahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • ¾ tl soola
  • 50 g metspähkleid
  • 1 muna
  • 120 g suhkrut

Juhised

1

Sulata või ja jäta jahtuma. Sega omavahel kaerahelbed, jahu, küpsetuspulber ja sool. Haki pähklid pisut väiksemaks ja lisa ka need. Vahusta muna suhkruga kohevaks. Lisa munavahule sulavõi. Vala nüüd muna-võisegu kuivainete hulka ja sega kõik läbi.

2

Tõsta lusika abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed tainaportsud. Jäta iga portsu vahele vähemalt 3 cm tühjaks, sest küpsised valguvad küpsedes veidi laiali.

3

Küpseta 180 kraadises ahjus 12-15 minutit.

PS! Kui sa proovid seda retsepti, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri