Soolane

Peediga marineeritud täidetud munad

Täidetud munad käivad lihavõttepühadega minu jaoks kokku nagu sukk ja saabas. Pakun sulle ühe erilisema viisi, kuidas täidetud mune valmistada. Need imeilusad fuksiaroosad munad näevad pühadelaual kohe kindlasti väga ägedad välja ja pealegi maitsevad hästi.

Peediga marineeritud täidetud munad

Prindi retsept

Koostisosad

  • Marinaad:
  • 500 g keedetud peeti
  • 100 ml õunaäädikat
  • 1 sl soola
  • 1 sl suhkrut
  • mõned pipraterad
  • Täidis:
  • 10 keedetud muna
  • 3 sl majoneesi
  • 2 sl mahedat sinepit
  • 1 sl toasooja võid
  • soola, pipart
  • Serveerimiseks:
  • värskeid ürte

Juhised

1

Valage potti umbes 500 ml vett, lisage sool, suhkur ja pipraterad. Laske marinaad keema ja eemaldage tulelt. Lõigake eelnevalt keedetud peet väiksemateks tükkideks ja lisage peeditükid marinaadile. Laske marinaad uuesti koos peediga keema. Viimasena lisage äädikas. Laske marinaadil koos peediga potis jahtuda.

2

Lisage nüüd keedetud ja kooritud munad marinaadi sisse, peitke need peeditükkide vahele. Oluline on, et munad oleks marinaadiga kaetud. Tõstke külmkappi ja laske neil seal üleöö olla. Kui läheb kiireks, piisab ka 3-4 tunnist, kuid siis ei ole roosa värv nii intensiivne.

3

Täidise jaoks lõigake marineeritud munad pikkupidi pooleks. Eemaldage lusikaga munakollased ja tõstke eraldi kaussi. Lisage munakollastele veel majonees, sinep, või, sool ja pipar. Suruge kahvliga kõik ühtlaseks kreemiks.

PS! Kui sa proovid seda retsepti, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri