Smuutid ja hommikusöögid/ Soolane

Kikerhernepannkoogid

Midagi neile, kellel tavalistest pannkookidest isu täis või ei tohi millegipärast nisujahuga pannkooke tarbida. Need valgurikkad kikerhernepannkoogid on oluliselt tervislikum variant pannkoogiisu rahuldamiseks. Tegemist on taimsete ja gluteenivabade koogikestega.

Kikerhernepannkookide taina põhikoostisosadeks ongi vaid kikerhernejahu ja vesi, seega on need väga vähe nõudvad koogikesed. Täidise osas ole loominguline. Otseloomulikult võid neid serveerida ka magusalt, aga minule meeldivad kikerhernekoogid soolaste kreemidega rohkem. Täida köögiviljade, soolalõhe või hoopis suitsukanatükkidega.

Retsept ilmus ka ajakirjas Tiiu.

Kikerhernepannkoogid

Prindi retsept
By Portsjonit: 6-7

Koostisosad

  • 215 g kikerhernejahu
  • 360 ml vett
  • 2 tl sidrunimahla
  • 2 tl kuivatatud ürte
  • 0,5 tl soola
  • 0,5 tl musta pipart
  • 2,5 sl oliiviõli + praadimiseks
  • Täidiseks:
  • 200 g ricottakohupiima
  • 100 g kreeka jogurtit
  • 2 sl sojakastet
  • 1 paprika
  • 2 porgandit
  • 1 sibul
  • 5 šampinjoni
  • värskeid võrseid või muid rohelisi lehti

Juhised

1

Sega vispliga kausis kokku kikerhernejahu, vesi, sidrunimahl, ürdid, sool ja pipar. Lase 20 min tainal seista, et jahu saaks paisuda. Lisa seejärel ka õli ja sega korralikult läbi.

2

Kuumuta pannil õli, vala pannile väike kulbitäis tainast. Keeruta panni, et kõik valguks ühtlaselt. Prae mõlemalt poolt 3-4 minutit.

3

Riivi porgandid ja lõika paprika ribadeks. Haki ka sibul ja šampinjonid. Kuumuta pannil õli ja prae köögiviljasegu pannil 5-6 min. Maitsesta soola ja pipraga.

4

Sega ricottakohupiim, jogurt ja sojakaste.

5

Serveerimiseks määri pannkoogile esmalt veidi ricottakreemi ja tõsta siis peale ports köögiviljasegu.

6

Lisa veel värskeid võrseid ja naudi.

PS! Kui sa proovid seda retsepti, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri