Leib ja sai/ Soolane

Sõir köömnete ja küüslauguga

Sõir ehk teisisõnu kohupiimajuust on imehea lisand soojale värskelt küpsetatud leivale või karaskile*. See on traditsiooniline Eesti talutoit, mida võiksime hoopis rohkem oma igapäeva söögilauale tuua!

Mulle meeldib sõira valmistada Valio kooresest kohupiimast, nii tuleb see parajalt rammus ja hea. Seekord segasin sõirasegusse köömneid ja küüslauku, aga tasub proovida lisada ka päikesekuivatatud tomatit, erinevaid ürte nagu nt basiilikut või oreganot, seemneid või pähkleid…

Maitsva karaski retsepti olen varasemalt jaganud siin postituses.

Retsept sündis koostöös Valio Eestiga.

Sõir köömnete ja küüslauguga

Prindi retsept
By Portsjonit: ca 500 g

Koostisosad

  • 1 l piima
  • 600 g Valio koorest kohupiima (4%)
  • 2 muna
  • 50 g võid
  • 3 tl köömneid
  • 2-3 küüslauguküünt
  • 1 tl soola

Juhised

1

Sega kohupiim läbi. Kuumuta piim keemiseni ja lisa siis kohupiim.

2

Kuumuta kuni eraldub vadak (valkjaskollane vedelik).

3

Kalla kohupiimamass nüüd marliga vooderdatud sõelale nõrguma (umbes 5 minutiks).

4

Sulata potis või, lisa nõrgunud kohupiimamass ja kuumuta pidevalt segades kuni moodustub ühtlane mass.

5

Klopi munad soolaga lahti ja sega kohupiimamassi hulka. Lisa ka hakitud küüslauk ja köömned.

6

Kuumuta nüüd veel umbes 5 minutit keskmisel kuumusel.

7

Tõsta tihke kohupiimamass kaussi ja jäta külmkappi hanguma.

8

Järgmisel päeval saad juba võileiva peale prisked juustuviilud lõigata.

PS! Kui sa proovid seda retsepti, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri