Minul isutab küll aeg-ajalt natuke patusema toidu järele. See taimne burger on selliseks puhuks ideaalne variant! Küpsetasin brugeri vahele mõnusalt tummised porgandipihvid ja kuhjasin seltsi ohtralt köögivilju.
Burgeri staarid on aga Tere uued taimsed tooted- Deary võileivaviilud ja taimne väileivamääre magusa tšilliga. Mõlemad on tõelised üllatajad taimsete toodete kategoorias. Need taimsed “juustuviilud” on minu jaoks esimesed, mis oma maitselt ja tekstuurilt reaalselt ka juustu meenutavad. Samuti on hea tõdeda, et see “juust” päriselt ka sulab kuumas ahjus ja sobib burksi vahele ülihästi. 😍
Taimne võilevamääre on kreemjas ja hea alternatiiv sulajuustule või toorjuustule.
Deary tooted on valminud koostöös Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskusega ja on tõesti tunda, et tehnoloogiaga on kõvasti tööd tehtud.
Retsept valmis koostöös Terega.
Mahlane burger porgandipihviga
Prindi retseptKoostisosad
- 1 pakk Tere Deary võileivaviile
- 1 pakk Tere Deary tšilliga määret
- 2 suurt tomatit
- 2 soolakurki
- 1 avokaado
- lehtkapsast
- 4 meelepärast burgerikuklit
- Porgandipihvid
- 1 keskmine porgand
- 1 väike sibul
- 1 purk kikerherneid
- 1 tl vürtsköömneid
- 1 tl soola
- 0,5 tl sidrunipipart
- 2 spl riisijahu (või muud jahu)
- oliiviõli
Juhised
Riivi porgand peene riiviga ja haki sibul väikesteks tükkideks. Kuumuta 2-3 sl õli pannil ja lisa porgandi-sibulasegu. Kuumuta ja lase segul 5-6 min haududa, võid lisada veidi vett.
Kurna kikerherned ja vala suuremasse kaussi. Lisa porgandi-sibulasegu, 3-4 sl õli ja maitseained. Suru suure kahvliga või pudrunuiaga kõik ühtlaseks massiks. Kui tunned, et segu ei hakka kokku ja on liiga kuiv, lisa vajadusel veel veidi õli või vett. Kui on liiga niiske, lisa jahu.
Vormi käte vahel 4 pätsikest. Kuumuta pannil õli ja prae mõlemalt poolt kuldseks. Kui pihvid on valmis, tõsta need ettevaatlikult ahjuplaadile ja aseta iga pihvi peale 1 „juustuviil“.
Määri ühele kuklipoolele ohtralt tšilliga taimset määret. Seejärel säti peale mõned kapsalehed, tomati- ja avokaadoviilud.
Tõsta nüüd „juustuviiluga“ kaetud porgandipihvid 5 minutiks 200 kraadisesse ahju, et „juust“ mõnusasti sulama hakkaks.
Nüüd aseta igale saiale „juustuga“ kaetud kuum porgandipihv. Säti peale mõned soolakurgiviilud. Määri teisele kuklipoolikule ohtralt tšilliga määret ja aseta katuseks peale. Võid veel pealmist kuklipoolikut enne kergelt grillpannil kuumutada. Ongi valmis!
PS! Kui sa teed seda burksi, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡
Kommentaare pole