Jäätised ja magustoidud

Saiavorm rabarberi ja apelsiniga

Rabarberihooaeg on kohe-kohe käes! Kodumaiseid rabarbereid küll veel ei ole, aga mina ei jõudnud enam oodata ja valmistasin esimese rabarberiküpsetise. Ja no tuli ikka mõnus, varasuvine tunne peale küll!
See mahlane saiavorm valmis Fazeri pehme keefirisaiaga, mis keedukreemi ja hapukate roosade rabarberivartega ideaalselt kokku sobis. Saiavorm on parim ahjusoojana. Külma piimaga ülevalatult muidugi! Oh, ja see apelsin annab siia nii mõnusat lisanooti.

PS! Tegemist on e r a k o r d s e l t mahlase, keedukreemise saiavormiga. Proovi ka! 😋

Retsept valmis koostöös Fazer Eestiga.

Saiavorm rabarberi ja apelsiniga

Prindi retsept
By Portsjonit: 8-10 Valmistusaeg: 45 min Küpsetusaeg: 40-45 min

Koostisosad

  • 1 Fazer Keefirisai
  • 300 ml rõõska koort (30%)
  • 400 ml piima
  • 4 muna
  • 175 g suhkrut
  • 4 spl nisujahu
  • 4-5 spl Vana-Tallinna likööri
  • 50 g võid
  • 1 suurem apelsin
  • 600 g rabarberit (puhastatud kaal)
  • Serveerimiseks
  • piima

Juhised

1

Esmalt valmista keedukreem. Selle jaoks vala suuremasse potti piim ja koor. Vahusta eraldi nõus munad, suhkur ja jahu segamini. Mune pole tarvis kohevaks vahustada. Kuumuta piima-kooresegu keemiseni ja lisa siis munasegu samal ajal vispeldades. Kuumuta keskmisel kuumusel pidevalt segades kuni kreem pakseneb. Selleks kulub u 8-10 minutit. Tõsta siis kuumalt pliidilt kõrvale ja lase kreemil leigeks jahtuda.

2

Tükelda rabarberivarred u 2 cm pikkusteks juppideks ja vala kaussi. Sega rabarberite hulka 75 g suhkrut ja lase 15 min seista. Vala nüüd rabarberi-suhkrusegu suurele pannile. Pigista pannile ka 1 apelsini mahl. Kuumuta ja lase u 7 min podiseda kuni rabarberid on kergelt pehmeks läinud. Tõsta kuumalt pliidilt kõrvale.

3

Kui kreem on leigeks jahtunud, sega sisse liköör ja peenelt riivitud apelsini koor. Riivitud apelsinikoort võiksid lisada vähemalt supilusikatäie.

4

Lõika saiaviilud u 1,5 cm kuubikuteks. Määri võiga u 25 x 30 cm suurusega vorm. Kata ½ saiakuubikutega vormi põhi. Niisuta saiakuubkuid natuke pannil oleva rabarberi-apelsinimahlaga (u 4-5 sl). Jaota saiakuubikute peale esmalt ½ rabarberisegu ja kata siis ½ keedukreemiga. Jaota keedukreemise kihi peale võitükid. Korda samamoodi üks kiht veel.

5

Küpseta saiavormi 180 kraadises ahjus u 40 minutit kuni see on pealt kuldne.

PS! Kui sa teed seda saiavormi, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri