Soolane

Tšilline peedi-pähklihummus

See tšilliselt kuum peedi-pähklihummus sobib vürtsikamate maitsete armastajatele! Lisa tšillit täpselt nii palju kui kannatad. Eriliselt mõnusaks lisandiks on peedihummusele ka röstitud maapähklid, mis teevad selle meedlivalt kreemjaks ja maitsvaks.
Serveerida soovitan seda erksavärvilist hummust krõbedate Fazer MUST näkileibadega ühele ägedalt suurele snäkipeo lauale! Seltsiks valmista ka teised mõnusad dipid (näiteks Porgandi-suitsujuustumääre ja Tuunikala-kapparimääre )! Ja no siis polegi muud kui sõbrad külla kutsuda ja nautida!

Retsept valmis koostöös Fazer Eestiga.

Tšilline peedi-pähklihummus

Prindi retsept
By Portsjonit: 4-5 Valmistusaeg: 20 min

Koostisosad

  • 3/4 purki kikerhernekonservi
  • 100 g soolaseid röstitud maapähkleid
  • 1 keskmine peet
  • 1 dl oliiviõli
  • umbes 1 dl vett
  • 2 spl sidrunimahla
  • 2 küüslauguküünt
  • 2-3 tl tšillihelbeid
  • 0,5 tl soola
  • Serveerimiseks:
  • Fazer MUST seemneleibasid

Juhised

1

Koori ja tükelda peet. Piserda üle natukese oliiviõliga ja küpseta ahjuplaadil 200 kraadi juures 15-20 min kuni peet on pehmeks küpsenud.

2

Poole küpsemise aja peal pista peedi kõrvale küpsema ka küüslauguküüned. Lase jahtuda.

3

Kurna kikerherned veest ja vala kannmikserisse.

4

Lisa kõik ülejäänud koostisosad ja töötle ühtlaseks kreemiks.

5

Vett ja tšillihelbeid pane alguses veidi vähem, vajadusel saad alati juurde lisada.

6

Serveeri Fazer MUST näkileibadega.

PS! Kui sa teed seda hummust, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri