Soolane

Röstitud kana-sibulapirukas

See röstitud kana-sibulapirukas viib küll kõikidel issidel keele alla! Ülimaitsev, eriti ahjusoojalt! Varu piruka tegemiseks mõnusalt aega ja „vooli“ või „punu“ tainast pirukale katteks midagi pilkupüüdvat 😊

Selline kaunistatud tainaosaga pirukas püüab pilku ja tähendab vaid üht, tegija on selle sisse kõvasti armastust ja ka oma aega panustanud. Seesugune pirukas ei ole pelgalt söömiseks, see on vaimu ja ilumeele ergastamiseks. Ja seda nii küpsetajale endale kui ka hiljem pirukaga maiustajale. PS! Novembrikuises Oma Maitse ajakirjas jutustan kaunistatud pirukatest rohkem. Õpetan seal mitmeid teisigi pirukate kaunistamise variante. Ajakirjast leiad ka ühe minu suure lemmiku- kõrvitsa-salveitäidisega piruka. Mine piilu seda ka!

Retsept valmis koostöös Terega.

Röstitud kana-sibulapirukas

Prindi retsept
By Portsjonit: 8-10 Küpsetusaeg: 40 min

Koostisosad

  • Tainas:
  • 200 g Tere kohupiima
  • 200 g Tere võid
  • 300 g nisujahu
  • 0,5 tl soola
  • Täidis:
  • 375 g (3 tk) grillkanakintsu
  • 375 g keedetud riisi (ca 125 g kuivkaaluna)
  • 350 g sibulaid
  • 50 g võid
  • 2 spl suhkrut
  • 400 g (2 pakki) Tere röstitud kanaga Merevaiku
  • 3 muna
  • 1 ¼ tl soola
  • ½ tl jahvatatud musta pipart
  • ½ tl karrit
  • 1,5 tl kuivatatud tüümiani või rosmariini
  • Pealt määrimiseks:
  • 1 muna+ 1 dl vett

Juhised

1

Sega omavahel või, kohupiim, jahu ja sool. Sõtku kiirelt ühtlaseks tainapalliks ja mätsi toidukile sisse. Hoia 1 tund külmkapis.

2

Vahepeal koori ja viiluta sibulad. Tõsta viilutatud sibulad koos või ja suhkruga pannile. Prae sibulasegu ca 30 min keskmisel kuumusel kuni sibul hakkab karamellistuma. Jäta siis jahtuma.

3

Rulli 1/2 tainakogusest suureks ümmarguseks tainaringiks lahti. Suru tainas (28 cm läbimõõduga) võiga määritud pirukavormi põhja ja äärtesse. *Kui eelistad krõbedama põhjaga pirukat, siis eelküpseta põhja. Selleks kata ja toesta tainapõhi ja -ääred fooliumiga ning küpseta põhja 180 kraadises ahjus 8 minutit.

4

Haki kana väiksemateks tükkideks. Sega keedetud (ja jahutatud) riisi hulka kanatükid, merevaik, sibulasegu, munad ja maitseained. Määri täidis ühtlaselt põhjale.

5

Rulli lahti ¾ osa järele jäänud tainast ja kata sellega pirukas. Ülejäänud tainast saad voolida/vormida/punuda kaunistusi. Pintselda pirukat pealt veidi muna-veeseguga ja küpseta 180 kraadises ahjus 35-40 minutit.

röstitud kana-sibulapirukas
röstitud kana-sibulapirukas
röstitud kana-sibulapirukas

PS! Kui sa teed seda pirukat, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri