Dipikastmed ja igasugused määrded on suvisel aiapeol hea võimalus pakkuda mõnusaid maitseelamusi erinevate soovidega inimestele. Tee valmis paar-kolm erinevat määret, et mekutada saaksid nii kirglikud lihaarmastajad kui ka veganid, lisa lauale veel oliive, juustu, puuvilju, näkileibasid ja maitsev pidu võibki alata!
See ülihea porgandiga suitsujuustukreem meenutab oma olemuselt veidi suitsulõhekreemi. Serveeri seda sõpradele krõbedate näkileibadega!
Proovi ka teisi mõnusaid soolaseid määrdeid suupistelauale- Tšilline peedi-pähklihummus ja Tuunikala-kapparimääre.
Retsept valmis koostöös Fazer Eestiga.
Porgandi-suitsujuustumääre
Prindi retseptKoostisosad
- 1 suur porgand
- 150 g riivitud suitsujuustu
- 100 g sulatatud juustu (nt Merevaik)
- 150 g maitsestamata kreeka jogurtit
- 1 küüslauguküüs
- ½ tl soola
- ¼ tl jahvatatud musta pipart
- Serveerimiseks:
- Fazer MUST näkileibasid
Juhised
1
Puhasta ja riivi porgand peene riiviga. Haki küüslauk väikesteks tükkideks.
2
Sega porgandi hulka küüslaugutükid, riivitud suitsujuust, sulajuust, jogurt ja maitseained.
3
Serveeri krõbedate näkileibadega.
PS! Kui sa teed seda määret, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡
Kommentaare pole