Soolane

Pitsa tomati, mozzarella ja pestoga

Tead seda vanaema kasvuhoones tumepunaseks küpsenud tomati maitset? Seda, mida talvel poes müüdavate tomatitega isegi natukenegi võrrelda ei saa!? Uhhh ja see värske basiilikulõhn, mis pestoks vuristatuna maitseb lihtsalt hullumeelsest hästi!

No ja kui jutt läheb tomati ja basiiliku peale, siis ainuke asi mis veel pähe tuleb, on muidugi mozzarella juust.. Ja just nii vallutavadki selle pitsa tõelised suvemaitsed! Justkui oleks Itaalias 🙂

Selle lihtsa retsepti järgi valminud pitsast on saanud meie pere totaalne grillipidude hitt- krõbe, õhuke põhi ja lihtsalt vastupandamatu kate!

Pitsa tomati, mozzarello ja pestoga

Prindi retsept
By Portsjonit: 8 Valmistusaeg: 1,5 tundi Küpsetusaeg: 30 min

Koostisosad

  • 1 pakk Veski Mati spelta pitsa küpsetussegu
  • 1 spl oliiviõli
  • Basiilikupesto:
  • 1 suur peotäis värskeid basiilikulehti
  • 2 küüslauguküünt
  • 70 g röstitud india pähkleid
  • 70 g parmesani juustu
  • 75 ml oliiviõli
  • 2 spl sidrunimahla
  • meresoola
  • Katteks:
  • 3-4 tomatit
  • 250 g mozzarella juustu
  • musta pipart

Juhised

1

Vala kaussi pool pakis olevast küpsetussegust. Sega hulka 115 ml leiget vett ja 1 spl õli.

2

Sõtku kiirelt ühtlaseks tainapalliks ja jäta tunniks ajaks sooja kohta kerkima. Kui kasutad ära terve paki, siis kahekordista kattematerjali koguseid.

3

Samal ajal valmista pesto.

4

Selle jaoks pane kannmikserisse kõik pesto koostisosad ja purusta kuni saad ühtlase tekstuuriga kreemi.

5

Ilmselt tuleb sul seda natuke rohkem kui pitsale kulub.

6

Kui tainas on kerkinud, siis rulli see jahusel laual suureks ringiks.

7

Määri tainaring üle basiilikupestoga ja aseta peale tomativiilud. Kõige lõpuks kata mozzarellaviiludega.

8

Küpseta 190 kraadises ahjus 25-30 minutit kuni põhi on krõbe ja juust sulanud.

9

Serveeri värskelt jahvatatud musta pipra ja basiilikulehtedega.

PS! Kui sa teed seda pitsat, siis ära unusta hashtagiga #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri