Toorkoogid ja vegan maiustused

Siiruviiruline toorkook marjadega

Kui mu blogi oled jälginud, siis ilmselt juba tead minu armastust toorkookide vastu. Neid on siia nüüd päris palju kogunenud. Otsi erinevaid versioone rubriigist “toorkoogid ja veganmaiustused”.

See siin on üks ekstra suvine versioon toorkoogist, mis on nii mõnusalt marjane ja värviline. Praegu lihtsalt peab vähemalt korra nädalas ühe marjakoogi tegema, sest marjade valik on lihtsalt hullupööra suur. Mulle nii meeldib see siiruviiruline efekt, mis koogi välimusele palju juurde annab.

Marja toorkoogi eelis on, et saad selle juba mitu päeva varem sügavkülma valmis teha ja siis kuskil 2-3 tundi enne serveerimist tõstad tavalisse külmkappi, et kook süües liiga jäine poleks. Suvel ju külmad koogid nii mõnusad!

Kaunistamisel ära siis kindlasti marjadega koonerda, pane neid palju rohkem kui mina panin! 😉

Siiruviiruline toorkook marjadega

Prindi retsept
By Portsjonit: 6-8 Valmistusaeg: 4-5 tundi

Koostisosad

  • Põhi:
  • 90 g kuivatatud viigimarju
  • 30 g kuivatatud aprikoose
  • 2 spl kookosõli
  • 40 g toortatart
  • 40 g kookoshelbeid
  • 3 spl mandlijahu
  • 1/4 tl soola
  • Kate:
  • 325 g india pähkleid
  • 125 g + 150 g marju (vaarikad, maasikad, sõstrad)
  • 120 ml kookospiima
  • 80 ml kookosõli
  • 60 ml agaavisiirupit
  • 1/4 tl soola
  • 2 tl vanilliekstrakti
  • Kaunistamiseks:
  • 150 g marju

Juhised

1

Pane eelmisel õhtul india pähklid ja toortatar vette likku, et need saaksid pehmeneda.

2

Põhja valmistamiseks sega pehmete viigimarjade ja aprikoositükkide (kui viigimarjad ja aprikoosid on kuivad ja kõvad, siis leota neid eelnevalt 15 minutit leiges vees) hulka nõrutatud tatar ja mandlijahu, sool, kookoshelbed ja kookosõli. Suru saadud segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi (20 cm) põhja ja pista vorm täidise valmistamise ajaks külmkappi.

3

Täidise valmistamise jaoks nõruta pähklid veest.

4

Vala siis pähklid blenderisse ja lisa kookospiim, kookosõli, 125 g värskeid marju, agaavisiirup, sool ja vanill.

5

Töötle kõik kreemjaks massiks.

6

Vala 1/2 koogikreemist põhjale.

7

Töötle nüüd järgmised 150 g marju püreeks ja vala 1/2 osa marjapüreest täidisele vahekihiks.

8

Vala nüüd ülejäänud koogikreem vormi ja seejärel jälle marjapüree. Tee soovikorral noaotsaga keerud sisse, et välimus jääks efektsem.

9

Lase nüüd koogil 3-4 tundi sügavkülmas taheneda.

10

Eemalda kook vormist ja kaunista marjadega.

PS! Kui sa teed seda toorkooki, siis ära unusta hashtagiga #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri