Soolane

Kõrvitsasupp suitsujuustuga

Meil on sel aastal totaalne kõrvitsauputus! Uhhh kui palju kerkis neid kollaseid raskeid pallikesi suurte roheliste lehtede vahelt.

Õnneks valmib minu lemmik püreesupp just kõrvitsast. Jagangi sinuga ühte kõrvitsapüreesupi retsepti, mis tänu kartulile nii mõnusalt kreemjas tuleb! Eriliselt hea koos kergelt suitsuse juustu ja röstitud kõrvitsaseemnetega. Kõrvale haukan pehmet ahjusooja saia.. Saiaküpsetamiseks proovi näiteks selle ürdise focaccia retsepti siin.

Soovitus! Kui tahaksid tummisemat suppi, serveeri seda rebitud kanalihaga!

Kõrvitsasupp suitsujuustuga

Prindi retsept
By Portsjonit: 5-6

Koostisosad

  • 1 kg kõrvitsat (puhastatud kaal)
  • 1 sibul
  • 3 keskmist kartulit
  • 1 l köögiviljapuljongit
  • 75 g riivitud suitsujuustu
  • soola
  • pipart
  • Serveerimiseks:
  • röstitud kõrvitsaseemneid
  • värskeid salveilehti
  • palsamiäädikat

Juhised

1

Lõika kõrvits kuubikuteks ja laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

2

Rösti neid 180 kraadises ahjus 20 min.

3

Samal ajal lõika sibul ja kartul väikesteks tükkideks. Vala suurema poti põhja õli ja kuumuta selles sibulat kuni see on klaasjas.

4

Lisa puljong ja kartul. Keeda u 10 min kuni kartul on pehme. Lisa nüüd hulka ka röstitud kõrvits. Püreesta saumikseri või kannmikseriga.

5

Kuumuta seejärel uuesti keemiseni.

6

Lisa riivitud juust ning maitsesta soola-pipraga.

7

Serveeri seemnete, salvei ja väikese sortsu palsamiäädikaga!

PS! Kui sa proovid seda retsepti, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled! ♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri