Soolane

Seenesupp röstitud sibulaga

Kreemjas seenesupp hüüab juba kaugelt “SÜGIS!”. Kreemjas soe seenesupp, mille lõhnaga kodu täitub teeb tuju nii palju paremaks. Minu ühed lemmikud seened on kindlasti väikesed “tatised” võipuravikud. Need on alati esimesed, mis meil koduaias juba suve keskel muru seest nina välja pistavad ja sobivad hästi ka supi sisse.

Seenesupp röstitud sibulaga

Prindi retsept
By Portsjonit: 4-5

Koostisosad

  • 3 sl õli
  • 2 sibulat
  • 3 küüslauguküünt
  • 350 g värskeid šampinjone
  • 200 g metsaseeni (kukeseeni, kuuseriisikad, võipuravikud)
  • 2 suuremat kartulit
  • 1 liiter köögiviljapuljongit
  • soola
  • pipart
  • Serveerimiseks:
  • praetud seeneviile
  • sulajuustu või koort

Juhised

1

Valage poti põhja õli ja lisage hakitud sibulad.

2

Praadige paar minutit. Lisage ka hakitud küüslauguküüned. Lisage nüüd viilutatud šampinjonid ja kuuseriisikad või puravikud. Praadige 3-4 min.

3

Lõpuks valage hulka kartulikuubikud ja köögiviljapuljong.

4

Segage ja laske umbes 15 minutit podiseda kuniks kartul on pehme. Maitsestage soola ja pipraga.

5

Keerake nüüd kuumus maha ja püreestage supp kannmikseri või saumikseriga. Serveerige praetud seeneviilude ja koorega.

PS! Kui sa proovid seda retsepti, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri