Vahelduseks jagan siin midagi head soolasemat. See on üks minu lemmikutest, kui mõtlen kodusele ja lihtsale toidule. Hõrgumaks muudab selle kerge rosmariini mekk koorekastmes.
![](https://i2.wp.com/koogikontor.ee/wp-content/uploads/2024/08/IMG_3113.jpg?w=1080&ssl=1)
Kanakintsud küüslaugu-rosmariini kastmes
Prindi retseptKoostisosad
- 3 kanakintsu
- oliiviõli
- soola
- pipart
- 8-9 pisemat kartulit
- 2 dl kohvikoort
- 1-2 dl vett või köögiviljapuljongit
- 4-5 küüsaluguküünt
- 3-4 värsket rosmariinioksa
Juhised
Esmalt maitsesta kanakintsud soolaga, aseta ahjuvormi ja piserda üle oliiviõliga.
Küpseta ahjus 180 kraadi juures umbes 20-25 min kuni kana on enam-vähem valmis.
Kana saab hiljem kuumust ka panni peal. Samal ajal pese puhtaks kartulid ja keeda pehmeks.
Otsige välja suurem pann. Haki küüslauk. Kuumuta pannil oliiviõli ja prae selles mõni minut küüslauku. Lisa koor ja rosmariinioksad. Kuumuta. Lisa nüüd ka kanakintsud (koos ahjuvormi tekkinud leemega) ja kartulid. Kui vedelikku tundub liiga vähe, lisa veidi puljongit või vett. Lase kanakintsudel ja kartulitel kooreses kastmes umbes 10 min podiseda.
Serveeri!
![](https://i1.wp.com/koogikontor.ee/wp-content/uploads/2024/08/IMG_3110.jpg?resize=683%2C1024&ssl=1)
PS! Kui sa proovid seda retsepti, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡
4 kommentaari
Triin
november 4, 2024 at 3:32 p.l.Kas kartulid peaks olema eelnevalt ka keedetud?
admin
november 25, 2024 at 12:57 p.l.Hei!
Jaa, just! Kartulid võiksid olla eelnevalt keedetud ja pannil kanaga koos saavad veel viimase lihvi 🙂
Anna-Liisa
jaanuar 6, 2025 at 7:24 p.l.Kas seda võiks otsast lõpuni ahjus ka teha? Tahaks teha veidi suuremat kogust ja arvan, et ei mahu pannile ära kõik 🙂
admin
jaanuar 7, 2025 at 4:42 p.l.Hei!
Jaa, kindlasti. Sel juhul küpseta kana ahjus umbes 45 min. Koore, rosmariini ja küüslaugu võid kohe kanale ahjuvormi sisse kaissu valada.. ja siis umbes 10-15 min enne valmimist lisa keedetud kartulid.