Smuutid ja hommikusöögid/ Soolane

Kanalihalõigud tonnato kastmega ja värskendav mango lassi

Kell oli siis 5:42 kui Ragnega veidi rohkem kui nädal tagasi pisikesse Tolkuse rabasse jõudsime. Eesmärk oli soojadest suvehommikutest viimast võtta ja päikesetõusu nautima minna. Koos mõnusa toiduga sealjuures mõistagi. Hea toit lihtsalt käib meiega igal pool kaasas 🙂

Kusjuures Tolkuse raba, mis asub Pärnust vaid 40 min autosõidu kaugusel, sai endale hiljuti uue ilusa laudtee. Lõhnas veel nii värskelt puiduselt. See on mõnusalt pisike, rada on vaid 2,2 km pikk, niiet just täpselt paras sellise hommikuse päikesetõusu või -loojangu nautimise jaoks. Kiireks emotsionaalseks laenguks või hoopis maandamiseks.

Päike tõusis sel päeval 6:03. Jõudsime rabas laudteedpidi veidi kõndida, teki maha panna ja toidud valmis sättida, kui päike juba hakkaski kumama.

Kaasa võtsime ülimaitsva kuulsast vitello tonnatost inspireeritud roa. Kui klassikaliselt on see toit veiselihaviiludega, siis meie tuunisime seda omamoodi ja valmistasime tonnato ehk tuunikalakastmes kanalihalõigud.

Rooga serveerisime küüsaugu baguettega ehk prantsusepärase pika saiaga.

See maitseküllane tuunikalakaste sobib väga hästi ka näiteks mõne värske salati kastmeks, focacciaga söömiseks, hommikuse võiku peale koos munaga või millega iganes sul isutab seda serveerida.

Lisaks nautisime rabas ka kergelt hapukat ja värksendavat mango lassit.

Toitude retsepte piilu allpool.

Selliste hommikute eest olen alati nii-nii tänulik. Varahommikutel on rabas lihtsalt nii imeline valgus, mida peab ise kogema.

Terveks päevaks hea emotsioon garanteeritud!

Ja kindlasti ei tasu rabahommikuid nautida ainult suvel, vaid ka teistel aastaaegadel. Uhh juba natuke ootan seda eesolevat kuldset sügist.

Kanalihalõigud tonnato kastmega ja värskendav mango lassi

Prindi retsept
By Valmistusaeg: 15 min

Koostisosad

  • 1 tuunikalakonserv õlis
  • 4 anšoovisefileed
  • 1 sl sidrunist pressitud mahla
  • 1 sl kappareid
  • 1,5 dl majoneesi
  • soola, pipart, suhkrut
  • Serveerimiseks:
  • saia
  • Mango lassi kahele:
  • 250 g Kreeka jogurtit või maitsestamata jogurit
  • 250 g mangopüreed
  • 0,5 tl kurkumit
  • 1 sl sidrunimahla

Juhised

1

Pane kõik kastme koostiosad kannmikserisse ja püreesta ühtlaseks massiks.

2

Maitsesta soola, pipra ja suhkruga.

3

Lõika kanalihast hästi õhukesed viilud ning laota need alusele. Nirista peale kaste.

4

Aseta täienduseks juurde rukolalehed, kapparid ja sidruniviilud ning raputa peale roseepipart.

5

Mango lassi valmistamiseks sega omavahel jogurt ja mangopüree. Lisa maitse järgi kurkumit ja sidrunimahla.

PS! Kui sa valmistad neid toite, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri