Õunamoos on meie peres see üks asi, mida kohe kindlasti igal sügisel valmistame. See maakodu köögis suures potis podisev esimene õunamoos tekitab mõnusalt sooja tunde. Klassikalisele õunamoosile vahelduseks keetsin seekord hoopis imehead karamellise alatooniga kohvi-õunamoosi.
Seda mõnusalt kreemjat moosi saad serveerida jäätise, kohupiimakreemi, vahvlite või näiteks küpsistega. Sobib suurepäraselt ka hommikuse sooja kaerahelbepudruga.
Moosi teeb karamelliseks Dan Sukkeri fariinsuhkur. Lisaks kasutasin moosi keetmisel Dan Sukkeri moosisuhkrut. Viimane sisaldab pektiini, mis aitab moosil parajalt paksu tekstuuri saavutada.
Vaata ka Instagram live videot moosikeetmisest siit – moosivideo 🍎
Retsept valmis koostöös Dan Sukkeriga.
Karamelline kohvi-õunamoos
Prindi retseptKoostisosad
- 1 kg hapusid õunu
- 300 ml kangemat kohvi
- 150 g Dan Sukker fariinsuhkrut
- 150 g Dan Sukker moosisuhkrut
- soovi korral 1-2 tl kaneeli
Juhised
Haki õunad ja tõsta potti. Lisa kohv ja lase 15-20 min podiseda.
Püreesta õuna-kohvisegu saumikseriga ning lisa fariinsuhkur ja moosisuhkur.
Lase veel umbes 15 min podiseda ja maitsesta soovi korral kaneeliga.
Tõsta steriliseeritud purki ja säiilita külmkapis.
PS! Kui sa valmistad seda moosi, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡
Kommentaare pole