Koogid

Hapukoore-vaarikakook

Suvi kestab ja päike soojendab veel mõnusalt põske! Nojaa.. mahlakalt magusaid vaarikaid on ju ka veel õnneks saada! Selle koduse ja pehme hapukoorekoogi valmistamisega saab hakkama igaüks.

Kaeraküpsistest rustikaalne põhi, lihtne hapukoorekate ja mahlased vaarikad teevad sellest suvise lemmikkoogi! Kaeraküpsistest eelistan alati mõnusalt krõbedaid ja palmiõlivabasid Fazer Jyväshyvä Kaurakeksi kaeraküpsiseid.

Kuna ees ootab tarkusepäev, mida tasub magusalt tähistada, siis on põhjust koogitegu ette võtta!

Retsept valmis koostöös Fazer Eestiga.

Hapukoore-vaarikakook

Prindi retsept
By Portsjonit: 8-10 Valmistusaeg: 35 min Küpsetusaeg: 50 min

Koostisosad

  • Põhi:
  • 300 g Fazer Jyväshyva kaeraküpsiseid
  • 125 g võid
  • Täidis:
  • 750 g hapukoort
  • 4 muna
  • 3 sl tärklist
  • 75 g suhkrut
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 250 g vaarikaid
  • 50 g mandlilaaste
  • 50 g Fazer Jyväshyva kaeraküpsiseid
  • Kaunistamiseks:
  • 200 g vaarikaid
  • tuhksuhkrut
  • värskeid mündilehti

Juhised

1

Vooderda lahtikäiv koogivorm (20-22 cm läbimõõduga) küpsetuspaberiga. Purusta küpsised ja sega sulavõiga.

2

Suru küpsisemass koogivormi põhja ja äärtesse. Aseta vorm täidise valmistamise ajaks külmkappi.

3

Sega hapukoore hulka suhkur, vanillisuhkur ja munad. Siin ei ole tarvis mune vahustada. Lisa ka tärklis ja sega kõik korralikult läbi. Jaota kõigepealt vaarikad küpsisepõhjale ühtlaselt laiali. Seejärel vala peale hapukooremass ja küpseta kooki 170 kraadises ahjus 50 minutit.

4

Poole küpsemisaja peal tõsta korra kook ahjust välja ja puista peale küpsise-mandlilaastude segu ja pista siis kook ahju tagasi. Lase korralikult maha jahtuda ja eemalda kook vormist. Kaunista kook värskete vaarikate ja mündilehtedega. Lõpuks puista veel peale natuke tuhksuhkrut!

PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri