Koogid

Riisi-kodujuustukook õunamoosiga

See riisipudingulaadne kook maitseb pigem nagu magustoit. Selline mahe ja mõnus, mis maitseb eriti neile, kes tavaliselt pigem magusat ei armasta! Kui sa palju Saksamaal oled käinud, siis ilmselt tead seda mõnusalt kreemjat magustoitu, millel nimeks “Milchreis”. See kook ongi sellest samast magustoidust inspireeritud ehk siis põhimõtteliselt riisipuding kaneelise õunamoosiga🍏

Lihtne ja hea!

Retsept ilmus ka ajakirja Toit&Trend sügisnumbris.

Riisi-kodujuustukook õunamoosiga

Prindi retsept
By Portsjonit: 8-10 Valmistusaeg: 1 tund +3 tundi

Koostisosad

  • Vaja läheb:
  • Põhi:
  • 120 g Digestive küpsiseid
  • 60 g võid
  • Täidis:
  • 375 g keedetud riisi
  • 175 g kodujuustu
  • 200 ml vahukoort
  • 50 g suhkrut
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 2 tl želatiini
  • Õunakaste:
  • 3 õuna
  • 50 g suhkrut
  • 2 spl sidrunimahla
  • 1 tl kaneeli

Juhised

1

Purusta küpsised ja sega sulavõiga.

2

Suru küpsisesegu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (20 cm) põhja ja aseta vorm külma.

3

Sega omavahel keedetud ja jahutatud riis ning kodujuust.

4

Lisa vahukoor, suhkur ja vanillisuhkur ning vahusta kergelt läbi.

5

Lase želatiinil paar minutit 3 spl külmas vees paisuda ja sulata siis nõrgal kuumusel.

6

Vala želatiinisegu peene nirena teiste ainete hulka, samal ajal aeglaselt vahustades.

7

Sega kõik läbi ja vala siis täidis küpsisepõhjale. Aseta kook vähemalt 3 tunniks külmkappi tarduma.

8

Samal ajal valmista õunakaste. Selleks puhasta, koori ja tükelda õunad.

9

Vala koos suhkru ja vähese veega potti. Lase podiseda umbes 15 minutit kuni õunad on pehmed.

10

Jahuta ja lase siis kannmikseris püreeks.

11

Lõpuks sega sisse sidrunimahl ja kaneel.

12

Serveeri kooki õunakastmega ja puista veel kaneeli peale.

PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta hashtagiga #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri