Suure traditsioonilise pashatamise asemel tegin pühadeks hoopis midagi palju vähem rammusamat. See on kevadiselt värske ja kerge, vitamiinirikas ja õhuline astelpaju-kodujuustukook.
Et oleks lihtsam suvele vastu minna! 🙂
Koogi kattena kasutatud astelpajumarjad on tõelised vitamiinipommid. Need sisaldavad eriti palju just C-vitamiini, kuid ka suurel hulgal erinevaid B rühma vitamiine, P, K, E ja karotinoide. Marju soovitatakse süüa organismi tugevdava vahendina gripi ja teiste külmetushaiguste ajal. Miks mitte leevendada kevadisi külmetushaigusi just astelpajumarju tarvitades 😉
Astelpaju-kodujuustukook
Prindi retseptKoostisosad
- Põhi:
- 250 g heledaid küpsiseid
- 2 spl kakaod
- 125 g võid
- Kodujuustukiht:
- 600 g klassikalist kodujuustu
- 400 g vahukoort
- 120 g suhkrut
- 2 tl vanillisuhkrut
- 1 spl želatiini
- Kate:
- 350 g külmutatud astelpajumarju
- 1,5 dl vett
- 5 spl suhkrut
- 3 spl maisitärklist+ 1dl vett
Juhised
Purusta küpsised ja sega sulavõi ning kakaoga.
Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (kasutasin 24 cm läbimõõduga vormi) põhja ja äärtesse. Aseta täidise valmistamise ajaks külma.
Sega kodujuust koos suhkru ja vanillsuhkruga.
Vahusta koor kergeks vahuks ja lisa õrnalt kodujuustule.
Paisuta želatiin vees ja sulata siis nõrgal kuumusel.
Vala želatiin peene joana kodujuustu-vahukooresegu hulka samal ajal aeglaselt vahustades.
Väldi üle vahustamist.
Vala segu küpsisepõhjale ja lase külmkapis tarduda.
Astelapajukatte jaoks keeda ca 5 minutit tasasel tulel marju koos suhkru ja vähese veega.
Sega tärklis 1 dl külma veega ja vala siis astelpajusegu hulka.
Kuumuta segu pidevalt segades kuni on paksenenud ja jahuta.
Määri astelpajukate koogi peale ühtlaselt laiali ja lase 3-4 tundi veel külmas olla.
PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡
4 kommentaari
Kadi
august 25, 2019 at 12:06 e.l.Olen koogitegu poole peal ja minul juhtus nii, et kui vahukoore-kodujuustu segule lisasin zelatiini, siis tõmbus segu väga vedelaks nibg vahukoor võistus tükkidena 🙁 Kardan, et astelpajusegu sinna peale väga lihtsalt määrida ei saa
admin
august 25, 2019 at 1:50 p.l.Hei! Oi kui kahju, et kreem vedelaks läks. Kas võis olla, et vahustasid vahukoore üle ja see muutus vesiseks?
Kadi
august 26, 2019 at 11:35 p.l.Zelatiini vahule hulka segades ilmselt läks tõesti kahjuks nii, et koor sai liiga palju miksritööd. Igatahes sain koogi enam-vähem päästetud ning sööjad kõik kiitsid ja ise jäin ka maitsega väga rahule! Tegin lausa täna uuesti (seekord juba õnnestunult) ning teen ka tulevikus, super kook! 🙂 (küpsisepõhjaks tegin puru veidike rohkem kui ette nähtud, nii said servad ilusti kõrgelt ka kaetud)
admin
august 29, 2019 at 4:20 p.l.oh super, aitäh sulle tagasiside eest! :))