Koogid

Astelpaju-kodujuustukook

 
Suure traditsioonilise pashatamise asemel tegin pühadeks hoopis midagi palju vähem rammusamat. See on kevadiselt värske ja kerge, vitamiinirikas ja õhuline astelpaju-kodujuustukook.

Et oleks lihtsam suvele vastu minna! 🙂

astelpaju-kodujuustukook

Koogi kattena kasutatud astelpajumarjad on tõelised vitamiinipommid. Need sisaldavad eriti palju just C-vitamiini, kuid ka suurel hulgal erinevaid B rühma vitamiine, P, K, E ja karotinoide. Marju soovitatakse süüa organismi tugevdava vahendina gripi ja teiste külmetushaiguste ajal. Miks mitte leevendada kevadisi külmetushaigusi just astelpajumarju tarvitades 😉

Astelpaju-kodujuustukook

Prindi retsept
By Portsjonit: 10 Valmistusaeg: 45 min+4 tundi külmas

Koostisosad

  • Põhi:
  • 250 g heledaid küpsiseid
  • 2 spl kakaod
  • 125 g võid
  • Kodujuustukiht:
  • 600 g klassikalist kodujuustu
  • 400 g vahukoort
  • 120 g suhkrut
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 1 spl želatiini
  • Kate:
  • 350 g külmutatud astelpajumarju
  • 1,5 dl vett
  • 5 spl suhkrut
  • 3 spl maisitärklist+ 1dl vett

Juhised

1

Purusta küpsised ja sega sulavõi ning kakaoga.

2

Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (kasutasin 24 cm läbimõõduga vormi) põhja ja äärtesse. Aseta täidise valmistamise ajaks külma.

3

Sega kodujuust koos suhkru ja vanillsuhkruga.

4

Vahusta koor kergeks vahuks ja lisa õrnalt kodujuustule.

5

Paisuta želatiin vees ja sulata siis nõrgal kuumusel.

6

Vala želatiin peene joana kodujuustu-vahukooresegu hulka samal ajal aeglaselt vahustades.

7

Väldi üle vahustamist.

8

Vala segu küpsisepõhjale ja lase külmkapis tarduda.

9

Astelapajukatte jaoks keeda ca 5 minutit tasasel tulel marju koos suhkru ja vähese veega.

10

Sega tärklis 1 dl külma veega ja vala siis astelpajusegu hulka.

11

Kuumuta segu pidevalt segades kuni on paksenenud ja jahuta.

12

Määri astelpajukate koogi peale ühtlaselt laiali ja lase 3-4 tundi veel külmas olla.

 
 
 
 
 

PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

Sulle võivad veel meeldida

4 kommentaari

  • Reply
    Kadi
    august 25, 2019 at 12:06 e.l.

    Olen koogitegu poole peal ja minul juhtus nii, et kui vahukoore-kodujuustu segule lisasin zelatiini, siis tõmbus segu väga vedelaks nibg vahukoor võistus tükkidena 🙁 Kardan, et astelpajusegu sinna peale väga lihtsalt määrida ei saa

    • Reply
      admin
      august 25, 2019 at 1:50 p.l.

      Hei! Oi kui kahju, et kreem vedelaks läks. Kas võis olla, et vahustasid vahukoore üle ja see muutus vesiseks?

      • Reply
        Kadi
        august 26, 2019 at 11:35 p.l.

        Zelatiini vahule hulka segades ilmselt läks tõesti kahjuks nii, et koor sai liiga palju miksritööd. Igatahes sain koogi enam-vähem päästetud ning sööjad kõik kiitsid ja ise jäin ka maitsega väga rahule! Tegin lausa täna uuesti (seekord juba õnnestunult) ning teen ka tulevikus, super kook! 🙂 (küpsisepõhjaks tegin puru veidike rohkem kui ette nähtud, nii said servad ilusti kõrgelt ka kaetud)

        • Reply
          admin
          august 29, 2019 at 4:20 p.l.

          oh super, aitäh sulle tagasiside eest! :))

    Kommenteeri